Menu Sluiten
BBC Symphony Orchestra krijgt nieuw thuis in 2022/2023

BBC Symphony Orchestra krijgt een nieuw thuis

Zoals het er nu naar uitziet, krijgt het BBC Symphony Orchestra in 2022/2023 een gloednieuw onderkomen. Dat maakte BBC-directeur Sir Tony Hall onlangs bekend. Hij sprak over een speciaal voor het orkest gebouwd studio- en oefencomplex in Stratford in Oost-Londen.

Het symfonieorkest is een van de belangrijkste orkesten in Engeland en een essentieel en onmisbaar uithangbord van de Britse publieke omroep. Het werd opgericht in 1930 en de eerste chef-dirigent was Adrian Boult. In verschillende hoedanigheden waren onder meer Arturo Toscanini, Pierre Boulez, Willem Mengelberg, John Tavener en Richard Strauss aan het orkest verbonden. Wereldwijd wordt het BBC Symphony Orchestra geroemd om het pionieren van nieuwe muziek.

Het symfonieorkest heeft de ambitie een groter publiek te bereiken

De huidige studio’s en oefenruimtes bevinden zich in Maida Vale in de City of Westminster, een wijk in Groot-Londen. De verhuizing naar het nieuwe complex in het Oost-Londense Stratford toont de ambitie van het orkest om een groter publiek te bereiken. Om dat te bewerkstelligen, gaat het BBC Symphony Orchestra muzieksessies met scholen organiseren en een educatief programma opstellen. Op die manier wil het Stratford als muzikale bestemming op de kaart zetten, als een mekka voor klassieke muziek. In dezelfde nieuwbouwwijk zijn culturele en educatieve instanties als het London College of Fashion, Sadler’s Wells Theatre en Victoria and Albert Museum (V&A) gevestigd.
Het nieuwe complex wordt tevens de thuisbasis voor het BBC Symphony Orchestra & Chorus en voor de BBC Singers. Daarnaast zal het regelmatig in gebruik worden genomen door het BBC Concert Orchestra.

BBC-directeur Tony Hall, Baron Hall of Birkenhead, blikt apetrots vooruit: “De realisatie van het toekomstige thuis voor het BBC Symphony Orchestra & Chorus, BBC Singers en voor onze rock- en poptak is een van de spannendste culturele ontwikkelingen in heel Londen. Zoveel wereldvermaarde kunstorganisaties bij elkaar op één plek, dat biedt uiteraard fantastische mogelijkheden.”

Facebook
Twitter

Laatste artikelen