De Italiaanse pianiste Beatrice Rana speelt Bach samen met het Amsterdam Sinfonietta
Beatrice Rana. Foto Nicolas Bets

Beatrice Rana speelt Bach met Amsterdam Sinfonietta

Ze is pas 25 jaar, maar betoverde al velen met haar vertolking van de Goldbergvariaties van Bach. Nu speelt Beatrice Rana van 30 maart tot en met 6 april twee Klavierconcerten van Bach, afgewisseld met muziek van Mozart, Bartók en Biber. Het is haar debuut bij het Amsterdam Sinfonietta.

Talentvolle jongedame

De Italiaanse Beatrice Rana werd geboren in 1993. Ze begon haar muziekstudie bij Benedetto Lupo en Marco Della Sciucca aan het Conservatorio Nino Rota in Monopoli en vervolgde deze bij Arie Vardi aan de Hochschule für Musik in Hannover. In 2011 won Rana de eerste prijs en alle speciale juryprijzen tijdens het concours Montreal International Musical Competition. Vervolgens bemachtigde ze in 2013 de zilveren medaille en de publieksprijs op de Van Cliburn International Piano Competition. In september 2015 werd ze benoemd tot BBC New Generation Artist. Dit maakt haar een talentvolle jongedame die tegenwoordig een veelgevraagd soliste is.

Wereldberoemd strijkorkest

Amsterdam Sinfonietta is het enige professionele strijkorkest in Nederland, bestaande uit 22 strijkers. Violiste en artistiek leider Candida Thompson leidt het ensemble. Met een innovatieve programmering en een repertoire van de meest uiteenlopende muziekstijlen, treedt het orkest over de hele wereld op. Ook ontstaan soms multidisciplinaire programma’s met videokunst, dans en theater.

Uitgebalanceerde toon

Het spel van Beatrice Rana wordt omschreven als volwassen en doordacht. Woorden waar je niet direct aan denkt bij een 25-jarige. Ze kent een lyrische en uitgebalanceerde toon en een grote helderheid in haar spel. Dit maakt dat ze vorig jaar debuteerde in de serie Meesterpianisten van Het Concertgebouw. 30 maart tot en met 6 april speelt ze haar Klavierconcert-tournee met Amsterdam Sinfonietta. Deze tournee bestaat uit 2 programma’s: Nachtmuziek en Eine kleine Bachmuziek. Ga voor meer informatie, tickets en exacte data en locaties naar de website van Amsterdam Sinfonietta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen