Onze blogger en jonge violiste Sanne Zwikker gaat weer naar MSM in New York - Luister magazine over klassieke muziek

Begin van het nieuwe schooljaar op MSM in New York

Het nieuwe schooljaar op de Manhattan School of Music (MSM) in New York is alweer begonnen. Het is geweldig om elkaar na de zomerbreak weer te zien. Wij volgen onze klassen in viool, piano, orkest, gehoortraining, muziekgeschiedenis, en compositie op MSM. Daarnaast kiezen we zelf een middle of high school voor onderwijs in de alpha en bèta vakken. Net als ik, kiezen steeds meer van mijn medestudenten voor een online middelbare school in plaats van een ‘brick and mortar’ school. Zo besteden we de maximale tijd aan onze muziekstudies.

Afstuderen voor een jury

Studeren aan het MSM is competitief, we hebben concerto competities in december en studeren het jaar af voor een jury. Yuxin (tweede van links op de foto): “Mijn doel dit jaar is om af te studeren met een 4.0 (wat overeenkomt met een 10 in Nederland). Ik studeer piano sinds mijn vijfde en werk dit schooljaar onder meer aan de Goldbergvariaties, een muzikale compositie voor harpsichord van Bach.”

Een nieuw repertoire

Zelf werk ik dit jaar aan nieuw repertoire waaronder Saint-Saens viool concerto no. 3 in B-minor, Op-61. Een geweldige concerto bestaande uit drie movements waarbij de eerste movement is opgebouwd rond een krachtig thema, gevolgd door een contrasterend melodisch thema, en een reeks van snelle scales, arpeggio’s, en double-stops.

Toonaangevende conservatoria

MSM is een van de meest toonaangevende conservatoria in de VS samen met Curtis Institute of Music, Juilliard en de New England Conservatory. De faculteit bestaat uit muzikanten en leraren van wereldklasse. Het conservatorium is in Manhattan’s west side, waar tevens zes andere universiteiten en colleges zijn gevestigd.

Deze zomer was Sanne in Nederland. Lees in haar vorige blog meer over de avonturen van haar tour.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen