Berliner Philharmoniker Recordings
Frank Peter Zimmermann en Kirill Petrenko. Foto: Stephan Rabold

Berliner Philharmoniker Recordings krijgt award

De opname van de vioolconcerten van Beethoven, Berg en Bartók met violist Frank Peter Zimmermann leverde het platenlabel Berliner Philharmoniker Recordings een mooie erkenning op. Het label krijgt de International Classical Music Award (ICMA) in de categorie Concerten. De prijs wordt op 21 april 2022 officieel overhandigd tijdens een ceremonie, gevolgd door een galaconcert in de Philharmonie in Luxemburg.

Voor het derde jaar op rij kent de jury van de ICMA een prijs toe aan het eigen label van het orkest, Berliner Philharmoniker Recordings. De award in de categorie Concerten gaat naar de meest recente release van de Berliner Philharmoniker met Frank Peter Zimmermann. In de opname schittert de violist in de vioolconcerten van Beethoven, Berg en Bartók onder leiding van Daniel Harding, chef-dirigent Kirill Petrenko en Alan Gilbert. De opname verscheen eind september 2021 en werd in de muziekpers met lovende woorden onthaald.

Muzikale vriendschap

In het juryrapport staat te lezen dat “Zimmermanns warme en rijk geschakeerde toon tussen de hoogste subtiliteit, introversie en krachtige expressie schommelt. Zijn veelzijdige vakmanschap vormt een perfecte aanvulling op de organische en kleurverzadigde klank van het gerenommeerde orkest.” De violist zelf zegt verheugd te zijn dat de langdurige muzikale en menselijke vriendschap met zijn collega’s van de Berliner Philharmoniker nu bekroond is met een ICMA. “Ik ben de jury dankbaar voor deze award.”

Interview met Zimmermann over deze prijswinnende cd-box.

Meer weten over deze bijzondere cd-box? Kijk op de website van Berliner Philharmoniker Recordings.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen