EMTV: Early Music Television
Foto: Foppe Schut

EMTV, hét platform voor oude muziek

Festival Oude Muziek Utrecht heeft een eigen videostreamingdienst gelanceerd: Early Music Television, of kortweg EMTV. Abonnees hebben toegang tot een catalogus van meer dan 175 concerten, documentaires en lezingen, maar ook tot livestreams van nieuwe concerten van het Seizoen Oude Muziek en het Festival Oude Muziek. Vanaf 2023 zijn er ook concerten van partnerinstellingen te beleven via EMTV, dat zo het internationale platform voor oude muziek bij uitstek wordt.

“We zijn al sinds 2018 bezig met het registreren van festivalconcerten”, vertelt Juliëtte Dufornee, adjunct-directeur van Festival Oude Muziek. “We gaan daarom van start met een goed gevulde catalogus, die EMTV-abonnees onbeperkt kunnen bekijken. Het is een platform vergelijkbaar met Netflix of Disney+, maar dan uitsluitend gevuld met muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok. Met maandelijks nieuwe releases en livestreams van het Seizoen Oude Muziek en Festival Oude muziek breiden we ook snel uit. Het doel is om over vijf jaar meer dan zevenhonderd titels in de catalogus te hebben staan.”

EMTV als aanvulling

Het idee van de eigen videostreamingsdienst is gegroeid tijdens de coronacrisis want “het is lange tijd niet mogelijk geweest om grote groepen mensen in een concertzaal te ontvangen. Tegelijkertijd zien we dat onze online activiteiten op een enorme internationale belangstelling kunnen rekenen en dat de cultuurbehoefte niet is afgenomen. Daarom hebben we EMTV ontwikkeld”, verklaart festivaldirecteur Xavier Vandamme. “In de toekomst zullen zowel het Seizoen Oude Muziek als het Festival Oude Muziek een hybride opzet hebben, met concerten in de zaal, maar ook altijd met een online component. Bovendien kunnen we met EMTV een nog groter internationaal publiek bereiken, warm maken voor oude muziek, en een nieuwe inkomstenbron verwezenlijken.”

Early Music Television

EMTV werkt net als bijvoorbeeld Netflix met een abonnement: voor € 7,99 per maand of € 90 per jaar kunnen abonnees onbeperkt genieten van het beste wat oude muziek te bieden heeft. Van concerten tot lezingen en documentaires van het Festival Oude Muziek. De catalogus wordt maandelijks aangevuld met nieuwe releases en bevat ook een goed gevulde livestreamagenda. Ga naar emtv.online voor meer informatie.

Meer weten over EMTV, hét internationale platform voor oude muziek? In de volgende editie van Luister gaan we dieper in gesprek met Juliëtte Dufornee en Xavier Vandamme.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen