Schermafbeelding 2020-08-10 om 14.38.29

Festival Oude Muziek

Advertorial

Het Festival Oude Muziek presenteert van 28 augustus tot en met 2 september een alternatief online en offline festivalprogramma. Tijdens 154 intieme kamermuziekconcerten klinkt de mooiste oude muziek in de binnenstad van Utrecht en tien andere steden in het land. Daarnaast kunt u het festival vanuit huis meemaken: er zijn 21 livestreams via sociale media en er is een gratis toegankelijke online catalogus van 51 videoregistraties van eerdere festivals. Dit programma komt in de plaats van het oorspronkelijke festival, dat in maart geannuleerd moest worden als gevolg van de coronacrisis.

Nederlandse musici op het podium

Met deze nieuwe reeks concerten wil het Festival Oude Muziek werkgelegenheid creëren voor de Nederlandse muzieksector, die buitengewoon hard wordt getroffen door de coronacrisis. Alle uitvoerders zijn daarom Nederlandse musici of musici die in Nederland wonen en werken. Een greep uit deze musici van eigen bodem: solisten als blokfluittalenten Lucie Horsch en Erik Bosgraaf maar ook veel musici uit ensembles als Camerata Trajectina, Nederlandse Bachvereniging en Música Temprana. Bovenal hoopt het festival u als publiek weer blij te maken met de mooiste oude muziek.

Intieme concerten in 11 Nederlandse steden

U hoeft niet ver te reizen voor een concertbezoek: de kamermuziekconcerten vinden dagelijks plaats in Utrecht, en het festival presenteert dagprogramma’s in Almere, Amsterdam, Delft, Groningen, Haarlem, ’s-Hertogenbosch, Maastricht, Middelburg, Leeuwarden en Zwolle. Hier zijn mooie historische locaties uitgezocht waar u coronaproof intieme concerten kunt beleven. De concerten zijn klein en fijn: op het podium staan een, twee of drie musici en in de zaal is plaats voor gemiddeld 40 toehoorders. Het festival programmeert de concerten twee keer achter elkaar op dezelfde dag. Hierdoor is er plaats voor meer luisteraars en blijft de concertzaal toch veilig.

Online concerten

Naast de concerten die u op locatie kunt bezoeken, biedt het Festival Oude Muziek een groot aantal concerten online aan, zodat iedereen het festival ook vanuit huis kan meemaken. Dagelijks worden er vier livestreams uitgezonden die gratis te volgen zijn via de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van het festival. Verder is er een videocatalogus beschikbaar, gevuld met 51 complete concerten uit eerdere festivals, die eveneens gratis toegankelijk is. Deze videoregistraties bieden unieke content van wereldniveau. Het betreft repertoire dat maar zelden te horen is: van onbekende klavecimbelmuziek van Giovanni Maria Trabaci door Marco Mencoboni tot motetten van Johannes Tinctoris door Le Miroir de Musique.

Radiofestival

Samen met mediapartner AVROTROS en NPO Radio 4 laat het festival van 31 augustus tot 6 september de mooiste archiefopnames uit tien jaar festivalgeschiedenis horen. Het radiofestival wordt geopend met een opname van Jordi Savall en Hespérion XXI. Verder te horen zijn onder andere De Nederlandse Bachvereniging met een programma rond Buxtehude, het Huelgas Ensemble van Paul Van Nevel met werken van Orlandus Lassus en de Mariavespers van Monteverdi uitgevoerd door publiekslieveling L’Arpeggiata.

Het volledige festivalprogramma is te bekijken via oudemuziek.nl. De kaartverkoop start op vrijdag 14 augustus om 10.00 ’s ochtends.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen