Paul Witteman stopt na acht seizoenen met Podium Witteman
Mike Bodde, Paul Witteman en Floris Kortie.

Het doek valt over Podium Witteman

Paul Witteman stopt na acht succesvolle seizoenen met het klassiekemuziekprogramma Podium Witteman. “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een programma dat me dierbaar is.” Mede dankzij Witteman is klassieke muziek een belangrijk ankerpunt op de Nederlandse televisie geworden.

“Ik heb besloten te stoppen, omdat het er een goed moment voor is aan het einde van het seizoen en je niet te lang door moet gaan,” verklaart Paul Witteman de keuze om geen vervolg te breien aan de acht seizoenen van Podium Witteman. “Bovendien wil ik ruimte maken voor andere werkzaamheden die ongetwijfeld in het verlengde zullen liggen van mijn passie voor klassieke muziek.”

Onuitwisbare stempel

NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen: “Podium Witteman is ooit ontstaan vanuit de liefde van Paul Witteman voor klassieke muziek. Deze liefde heeft vorm gekregen in een programma dat acht seizoenen lang elke zondag op NPO2 vele, vaak trouwe kijkers, heeft doen genieten van klassieke muziek en alles wat musici en andere liefhebbers hierover kwamen vertellen. In al die jaren heeft Paul als boegbeeld van het programma een onuitwisbaar stempel gezet op de klassiekemuziekprogrammering van de NTR en de Publieke Omroep.”

Vaste waarde

Witteman gaat ervanuit dat de belangstelling voor klassieke muziek bij de Publieke Omroep zal blijven bestaan. NTR is immers met de NPO in gesprek over de opvolging van Podium Witteman, het programma waarin Witteman zijn passie en vakmanschap gedurende acht seizoenen kon combineren. Live vanuit De Hallen in Amsterdam creëerde hij een podium voor klassieke muziek, met zijwegen naar pop, jazz en wereldmuziek. Zo groeide Podium Witteman uit tot een vaste waarde en een podium voor jong talent.

5/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen