Menu Sluiten

Johan Dorrestein ontvangt koninklijke onderscheiding

Johan Dorrestein ontvangt koninklijke onderscheiding

De zakelijk directeur van de Cello Biënnale, Johan Dorrestein, is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. In Splendor Amsterdam eindigde het benefietconcert voor Musicians without Borders voor Dorrestein heel speciaal toen de burgemeester van Soest hem deze koninklijke onderscheiding aanbood.

Johan Dorrestein: cultureel-maatschappelijk verbinder

Johan Dorrestein onderscheidt zich doordat hij al meer dan veertig jaar enorm cultureel-maatschappelijk betrokken is. Burgemeester Rob Metz had lovende woorden: “In de loop der jaren heeft hij als musicus, zakelijk directeur, bestuurder en raadgever zijn brede palet van talenten en kwaliteiten op zeer ruimhartige wijze ingezet voor de samenleving. Naast zijn eigen bijdragen vanuit formele functies bij culturele instellingen stond hij ook ruim vier decennia vele individuele musici, ensembles en initiatieven onbezoldigd bij voor kortere of langere perioden. Hij wordt gezien als een cultureel-maatschappelijk verbinder met een diepgewortelde betrokkenheid bij de medemens en sociale thema’s in de samenleving.”

Tien dagen durend cellofestival

De Cello Biënnale is een tiendaags internationaal muziekfestival rondom de cello. Klassieke muziek vormt het middelpunt van dit festival. Maar er worden allerlei verbindingen gelegd met muziek uit andere culturen, maar ook met jazz, pop en improvisatie. Meer dan honderd evenementen vinden plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis tijdens de Cello Biënnale. De volgende editie vindt plaats van 22 tot en met 31 oktober 2020. Buiten deze periode worden er allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals concerten, de Hello Cello-dagen voor kinderen en het Cello & Film Festival.

Eerdere werkgevers

Eerder was Johan Dorrestein zakelijk leider van groepen als de Amsterdamse Bach Solisten, het Nederlands Blazers Ensemble en Musicians without Borders. Ook werkte hij een jaar als zakelijk directeur bij Holland Festival. Inmiddels zit hij alweer tien jaar op zijn huidige plek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen