Bariton Thomas Oliemand is gastprogrammeur van Delft Chamber Music Festival - Luister magazine
Gastprogrammeur en bariton Thomas Oliemans. Foto: Marco Borggreve

Kaartverkoop Delft Chamber Music Festival gestart

Gisteren startte de kaartverkoop van het 23e Delft Chamber Music Festival. Het festival vindt plaats in Delft van donderdag 25 juli tot en met zondag 4 augustus. Thema van deze editie is Orpheus.

Van flamenco tot strijkkwartet

Bariton Thomas Oliemans is eenmalig verantwoordelijk voor de programmering van het festival. Op zijn uitnodiging komen musici van over de hele wereld naar de historische binnenstad van Delft. Van flamencogroep Mala Sangre tot de meesterpianisten Severin von Eckardstein en Hannes Minnaar. Van sopraan Charlotte Margiono en haar ensemble Carole et Brullare tot Judith van Wanroij en het zeer getalenteerde Franse strijkkwartet Le Quatuor Elmire. Violiste Isabelle van Keulen, de allereerste artistiek leider van het festival, keert ook terug op de Delftse podia. Tevens is er ruimte voor jonge talenten, zoals Yang Yang Cai.

Kamermuziekfestival van wereldformaat

In 1997 richtte violiste Isabelle van Keulen het Delft Chamber Music Festival op. Sindsdien is het festival uitgegroeid tot een kamermuziekfestival van wereldformaat. Het festival staat internationaal bekend om het hoge niveau van de musici, de bezieling van de uitvoeringen en de unieke benadering van muziek, zonder traditie uit het oog te verliezen. Iedere zomer wordt de top van de klassieke muziek uitgenodigd. In een informele sfeer brengen musici het unieke programma ten gehore. Het merendeel hiervan vindt plaats in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof.

Bezoek het Delft Chamber Music Festival

Het Delft Chamber Music Festival vindt plaats van 25 juli t/m 4 augustus. De complete programmering en andere informatie vindt u op de website van het festival. Online is de kaartverkoop gestart op 1 mei. Via deze link kunt u kaarten bestellen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen