Menu Sluiten

Natuur en muziek tijdens Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 5, 6 en 7 april vindt het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten plaats. Bekende musici, maar ook talentvolle jongeren bespelen dan instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Beleef jazz op het Dwingelderveld, Mozart in een fort en blazers in het bos.

Muziek in kastelen, landhuizen en bossen

Op 23 locaties door het hele land spelen zich meer dan 70 concerten af. De waterwerken van het Waterloopbos in Marknesse zijn een natuurlijk podium geworden waar jonge musici mogen schitteren. Kasteel Eerde in Ommen heropent na uitgebreide restauratie weer haar deuren voor publiek. Hier spelen in de grote zaal het hele weekend diverse muzikanten van het NMF, zoals celliste Emma Besselaar en pianist Antonio Oyarzabal. Cellist Joachim Eijlander brengt in een voormalige kluizenaarswoning midden in het bos Bach ten gehore. En in landhuis Schaep en Burgh kunt u luisteren naar concertpianiste Claudine Carmen Roma.

Voor muziek- én natuurliefhebber

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft een collectie waardevolle muziekinstrumenten in beheer. Zo’n 400 professionele musici en muziekstudenten hebben deze in bruikleen. NMF zorgt ervoor dat belangrijke instrumenten behouden blijven als cultureel erfgoed. Natuurmonumenten zorgt er op haar beurt voor dat circa honderdduizend hectare natuur behouden en beschermd blijft. De unieke samenwerking tussen NMF en Natuurmonumenten is een fantastische manier om muziekliefhebbers kennis te laten maken met al die mooie plekken die de Nederlandse natuur te bieden heeft. En vice versa: voor natuurliefhebbers is het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met klassieke muziek.

Bezoek het Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Naast het beschermen van de natuur onderhoudt Natuurmonumenten ook zo’n 2600 cultuurhistorische bouwwerken, waarvan een aantal nu een podium geeft aan de muzikanten. Zo zijn er verschillende miniconcertzalen midden in de natuur gecreëerd. 5, 6 en 7 april geniet je van zowel de muziek als van het buitenleven. Kijk voor het volledige programma van dit Kamermuziekfestival op de website van Natuurmonumenten. Via deze site zijn ook de tickets te bestellen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen