Kristiina Poska uit Estland is de nieuwe chef-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen – Luister magazine
Kristiina Poska. Foto www.woutermaeckelberghe.com

Kristiina Poska nieuwe chef-dirigent Symfonieorkest Vlaanderen

Met ingang van seizoen 2019-2020 wordt de Estse Kristiina Poska de nieuwe chef-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen. Met werk van Stulens, Beethoven en Schubert maakte ze afgelopen november als gastdirigent al een succesvol debuut bij het orkest.
In oktober 2019 zal ze haar eerste concerten als chef-dirigent geven.

Opera- en concertdirigent

Dirigente Kristiina Poska studeerde vanaf 1998 koordirectie in Tallinn en vertrok vervolgens in 2004 naar Berlijn om daar verder te studeren. Aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ volgde ze bij Christian Ehwald de studie orkestdirectie. In 2010 beleefde ze haar grote doorbraak met La traviata van Verdi in de Komische Oper Berlin. Ze won vervolgens in 2013 de dirigentenprijs van het Dirigentenforum van de Deutsche Musikrat. Poska is niet alleen een respectabele concertdirigent, ze heeft ook nog een geslaagde operacarrière.

Het verleden combineren met de toekomst

“Van bij de start kon ik mezelf meteen identificeren met de frisse, inspirerende en toegewijde manier van musiceren van Symfonieorkest Vlaanderen en met de unieke atmosfeer van de historische concertzaal De Bijloke in Gent, die op onovertroffen wijze de mentaliteit en de manier van musiceren weergeven waarin ik geloof: een sterk bewustzijn van het verleden gecombineerd met een flexibele en nieuwsgierige blik naar de toekomst, maar steeds het mysterie van een moment koesterend” aldus de aankomende chef-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen, die zichzelf in onderstaand filmpje voorstelt.

Debuut van Kristiina Poska als chef-dirigent

In het Concertgebouw Brugge staat Kristiina Poska op donderdag 3 oktober voor het eerst als chef-dirigent voor het Symfonieorkest Vlaanderen. Ze opent het concertseizoen 2019-2020 met het Dubbelconcerto en de Tweede Symfonie van Brahm. Naast haar functie als chef-dirigent in België, wordt ze ook de nieuwe Muziekdirecteur van Theater Basel in Zwitserland. Ga voor meer informatie over Poska en haar nieuwe functie naar de website van het Symfonieorkest Vlaanderen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!