Luciano Pavarotti concerten
Foto: © Eva Sereny

Luciano Pavarotti: 5 mooie concerten op YouTube

Luciano Pavarotti: hoeveel afkeer hij ook wekte toen hij met megashows koos voor geld en commercie, zijn operastem bleef de beste. Keer op keer. Show na show. Video na video. Luister selecteerde vijf prachtige concerten van de operaster die op YouTube te vinden zijn. Heerlijk om even bij weg te dromen tijdens een regenachtige avond op de bank. 

5 prachtige concerten van Luciano Pavarotti

“Nessun dorma” van Turandot (The Three Tenors in Concert 1994)

Nessun dorma is een aria van de componist Puccini uit zijn opera Turandot. Nadat tenor Pavarotti deze aria zo regelmatig ten gehore bracht, werd het als zijn ‘lijflied’ beschouwd.

Bryan Adams & Luciano Pavarotti – ‘O Sole Mio

De Canadese zanger Bryan Adams dacht dat hij voor de gek werd gehouden toen hij een telefoontje kreeg in de jaren negentig. “I thought it was a prank call, because he had a really strong Italian accent.” Het bleek Pavarotti aan de andere kant van de lijn, die samen met Adams een duet wilde zingen.

Pavarotti & James Brown – It’s A Man’s Man’s Man’s World

Tijdens één van de edities van het benefietconcert ‘Pavarotti & Friends’ in Pavarotti’s geboortestad Modena zong hij samen met James Brown. Zijn tenorstem in duet met The Godfather of Soul zorgt voor een legendarische show.

Luciano Pavarotti, Andrea BocelliNotte ‘e piscatore

Tja. Twee van de grootste tenoren op één podium. Do we need to say more? 

The Three Tenors – In Concert, Rome (1990)

De Drie Tenoren was een gelegenheidsformatie bestaande uit de operatenoren Plácido Domingo, José Carreras en Pavarotti. Luister anderhalf uur lang naar Italiaanse meesterwerken. Een mooie, melancholische avond gegarandeerd.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen