Menu

Luister-fotografe Carolien Sikkenk exposeert in Grote Kerk Naarden met BOLD

Als het haar weg valt wordt een andere schoonheid zichtbaar. Andere dingen gaan opvallen: mooie jukbeenderen, vrolijke sproetjes, de vorm van de lippen, een blik in de ogen. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht.

Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die hun haar hebben verloren. Driekwart van deze vrouwen werd kaal als gevolg van chemotherapie. De overige vrouwen hebben de autoimmuunziekte alopecia, waardoor het haar kan uitvallen en vaak niet meer terugkeert. Voor de meeste vrouwen is dit haarverlies bijzonder ingrijpend. Als het haar weg valt wordt een andere schoonheid zichtbaar. Andere dingen gaan opvallen: mooie jukbeenderen, vrolijke sproetjes, de vorm van de lippen, een blik in de ogen. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht. Gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. Er was lef voor nodig om zich kaal te laten fotograferen. Deze vrouwen zijn niet alleen kaal (bald), maar vooral ook stoer en krachtig (BOLD).

BOLD fotoexpositie Carolien Sikkenk

Over Carolien Sikkenk

Carolien Sikkenk is professioneel fotograaf. Haar talent ligt bij het fotograferen van mensen in zeer diverse settings zoals portret, reportage, mode, promotie- of concertfotografie. Haar werk wordt o.a. gebruikt in campagnes en als promotiefoto’s voor vele artiesten, magazines, non-gouvernementele organisaties, merken en organisaties. Daarnaast wordt haar werk in ansichtkaartvorm uitgegeven door Art Unlimited.

BOLD fotoexpositie Carolien Sikkenk

Bezoekersinformatie

De foto’s zijn van 25 juni t/m 21 juli 2017 te zien in de Grote Kerk, Marktstraat 13, 1411 CX Naarden. De expositie is zeven dagen per week vrij toegankelijk. Van dinsdag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur en op zondag en maandag van 13.30 tot 16.30 uur. Ingang: Marktstraat 13 (tegenover het Stadhuis).

Let op: kijk op de site van www.grotekerknaarden.nl. Het kan zijn dat de kerk korte tijd gesloten is vanwege een huwelijk of herdenking.