Menu

Oranjewoud Festival

Van 1 t/m 5 juni vormt het fraaie parklandschap van Oranjewoud (bij Heerenveen) het decor voor Oranjewoud Festival. Ruim 120 internationale topmusici voeren je mee van het krieken van de dag bij het Zonsopgangconcert tot in de late uurtjes tijdens de Nacht van het Park. Laat je verrassen door de mooiste muziek op bijzondere locaties.

In de fraaie Overtuin tegenover Landgoed Oranjewoud bevindt zich het festivalhart De Proeftuin. Een plek voor iedereen die houdt van een paradijselijke sfeer, gezelligheid, (h)eerlijk eten en prachtige muziek. Ook voor kinderen is hier van alles te doen en te beleven.

Liefhebbers van klassieke muziek mogen het optreden van Trio Wanderer niet missen of het Kaarslichtconcert door meesterpianist Enrico Pace. Voor wie meer van avontuur houdt, is het ondergrondse bunkerconcert Canto Ostinato een aanrader of ga samen met Arnold Marinissen en het Youth Percussion Pool op onderzoek uit in de Ecokathedraal. Ook verhalen lenen zich voor mooie concerten. Het Belgische ensemble Revue Blanche en de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans vlechten een muzikaal epos en ontroerend relaas ineen. Meedoen mag ook: zwier mee tijdens het concert Waltzing the Woods in het historische interieur van Landgoed Oranjewoud op de feestelijke muziek van o.a. Johann Straus door de musici van LUDWIG. Of ga op ritmische safari in het Bosconcert door slagwerker Tatiana Koleva.

Verder zijn er optredens van Fuse Studio Live, Julian Schneemann & Friends, blokfluitiste Lucie Horsch, violiste Noa Wildschut, het Rembrandt Frerichs Trio en vele anderen. Het gratis slotconcert wordt gegeven door het Nederlands Blazers Ensemble.

Kosten: deels gratis / betaalde concerten vanaf 12,50 via www.oranjewoudfestival.nl

Locatie: Landgoed Oranjewoud | Lindelaan 1 | 8453 JD Oranjewoud

https://www.facebook.com/festivaloranjewoud/

https://twitter.com/OranjewoudFSTVL