Menu

Topontwerper Michael Barnaart van Bergen eert Mondriaan in Kurhaus

De Nederlandse topontwerper Michael Barnaart van Bergen, het Residentie Orkest en Festival Classique presenteren op vrijdag 16 en zondag 18 juni in het Kurhaus in Scheveningen 'Movement'.

Tijdens de Mondriaan-voorstelling Movement begeleidt het Residentie Orkest dansende mannequins op de ‘catwalk’. De fonkelnieuwe voorstelling vertelt het verhaal over de ontwikkeling van de door Barnaart van Bergen ontworpen Mondriaanjurk maar is bovenal een eerbetoon aan de schilder zelf. Met de Kurzaal als catwalk, twintig danseressen van de Dutch Junior Dance Division als mannequins in identieke Mondriaanjurken en een tachtigkoppig Residentie Orkest belooft het een spektakel te worden dat zijn weerga niet kent. De voorstelling van vrijdag is inmiddels uitverkocht.

Mondriaanjurk
De Mondriaanjurk van Michael Barnaart van Bergen, die hij in 2011 ontwierp in opdracht  van Gemeentemuseum Den Haag, kreeg wereldwijd lovende kritieken en werd in toonaangevende musea en op grote exposities in onder meer Londen en Milaan tentoongesteld.

 Mondriaanjurk van Michael Barnaart van Bergen

Ontwerper Michael Barnaart van Bergen met de door hem ontworpen Mondriaanjurk.

Beethoven

Piet Mondriaan luisterde met name in zijn Parijse periode regelmatig naar klassieke muziek. Zo is van hem bekend dat hij liefhebber was van Beethoven. Naast werken van onder meer Milhaud, Tsjaikovsky en Stravinsky mag diens muziek dan ook niet ontbreken in het Kurhaus.

Als solist werken mee sopraan Kari Postma en saxofonist Raaf Hekkema. Choreograaf van Movement is Thom Stuart. De afgelopen jaren werkte hij onder meer voor de wereldtournees van dj Armin van Buuren.

Festival Classique Den Haag 2017

Over Festival Classique

Festival Classique omvat van 15 t/m 25 juni 2017 meer dan honderd voorstellingen en concerten in het Kurhaus, op de Pier, aan de boulevard en dit jaar voor het eerst ook in de haven en in Holland Casino Scheveningen.

Bekijk hieronder de aftermovie van Festival Classique 2016:

Informatie en tickets

Movement | Michael Barnaart van Bergen, Residentie Orkest o.l.v. Nicholas Collon, Kari Postma, Raaf Hekkema, Dutch Junior Dance Division, Thom Stuart.  Presentatie/verteller Lex Bohlmeijer.
Vrijdag 16 juni 2017: 20.30 uur (uitverkocht)
Zondag 18 juni 2017: 16.00 uur
Tickets & Info: www.festivalclassique.nl