Menu

Oude muziek met een biertje in speciale editie Pieces of Tomorrow

Festival Oude Muziek breekt met tradities

 
Het Festival Oude Muziek en TivoliVredenburg presenteren op dinsdag 29 augustus een speciale editie van Pieces of Tomorrow, met voor het eerst oude muziek, gepresenteerd in een speciale setting. Pieces of Tomorrow is klassieke muziek – in volle glorie – in een popjasje: met een biertje, lichtplan, host DJ St. Paul en zonder dresscode. Voor deze speciale editie tijdens het Festival Oude Muziek treedt het Franse ensemble Le Concert Spirituel aan.
 
Eerder stonden bij Pieces of Tomorrow grote symfonieën van onder andere Bruckner en Beethoven op het programma. Tijdens deze editie klinkt niet alleen bijzondere muziek, maar wordt het publiek bovendien getrakteerd op een bijzondere luistersetting: bezoekers mogen plaatsnemen tussen de zangers, die in een grote cirkel staan opgesteld. Een concert is deze setting werd niet eerder gepresenteerd binnen het Festival Oude Muziek.

Le Concert Spirituel: 'veel musici, veel power!'
Naast vaste host DJ St. Paul is de Franse dirigent Hervé Niquet muzikale gastheer. Vaste prik bij Pieces of Tomorrow zijn de gesprekken tussen de dirigent en host Paul – zo komt de muziek nog meer tot leven. Niquet sloot in 2016 Festival Oude Muziek al uitbundig af met zijn ensemble en koor Le Concert Spirituel. Festivaldirecteur Xavier Vandamme: ‘Er staat altijd iets bijzonders te gebeuren als Hervé Niquet het podium betreedt. Niquet houdt van grootse concerten met veel ruimtelijk effect. Hij komt steeds met de meest crazy ideeën. Dit is er weer zo eentje. Veel musici, veel power!'

Aftrap nieuw seizoen tijdens Festival Oude Muziek
Met deze aftrap start alweer het vierde seizoen van Pieces of Tomorrow. Via Pieces of Tomorrow liet al meer dan 12.000 man jong publiek zich overweldigen door live klassieke muziek. Het concert op 29 augustus vindt plaats in samenwerking met en tijdens het Festival Oude Muziek, het grootste en belangrijkste festival in zijn soort ter wereld, dat jaarlijks plaatsvindt in Utrecht en in 2016 meer dan 65.000 bezoekers trok.

 
Meer informatie en kaartverkoop: www.piecesoftomorrow.nl.
 
Pieces of Tomorrow
Le Concert Spirituel o.l.v. Hervé Niquet
Host: DJ St. Paul
 
Dinsdag 29 augustus 30 maart 2017, 21.00 uur
Grote Zaal TivoliVredenburg
Tickets € 12