Menu

Première ‘Le Due Radici’ MARCO BEASLEY opent cultureel seizoen ’t Huis te Poort, Schiedam

vrijdag 8 september, 20.15 uur

Marco Beasley, tenor
Stefano Rocco, aartsluit, barokgitaar

’t Huis te Poort, de oud-katholieke kerk in Schiedam, is een bijzondere, intieme locatie voor oude muziek, literatuur en film. Sinds een aantal jaren vinden er concerten plaats met prominente artiesten, waaronder sopraan Johannette Zomer, hoboïst Bart Schneemann, de Franse klavecinist Frédérick Haas en Holland Baroque. Vorig jaar opende ’t Huis te Poort met de beroemde sopraan Emma Kirkby & London Baroque. Op vrijdag 8 september opent de Italiaans-Britse tenor Marco Beasley het nieuwe seizoen in ’t Huis te Poort met zijn nieuwe programma ‘Le Due Radici’. In dit programma – met muziek uit de 15e t/m de 20e eeuw – klinken luid en duidelijk zijn Italiaanse en Engelse ‘roots’ door.

Marco Beasley – onlangs 60 geworden – is zonder twijfel een van de belangrijkste smaakmakers in de wereld van de oude muziek. Met zijn natuurlijke manier van zingen slaat hij moeiteloos een brug tussen de officiële gecomponeerde muziek en de volksmuziek. Wie Marco Beasley hoort, begrijpt dat de hedendaagse singer-songwriter in een traditie staat van vele eeuwen.

Ondanks zijn sterrenstatus voelt Marco Beasley zich het prettigst op kleine locaties, waar zijn muziek het best tot haar recht komt. Het is dan ook minder vreemd dan het lijkt dat zijn nieuwe programma Le Due Radici (De twee wortels) zijn première beleeft in een bescheiden concertzaal als ’t Huis te Poort.

Voor het complete programma: www.thuistepoort.nl