Menu

Terugblikken op een zeer geslaagde NJO Muziekzomer

Wat was het weer een ontzettend mooie, muzikale zomer! In 17 dagen hebben alle orkesten en ensembles meer dan 60 prachtige concerten neergezet op de meest uiteenlopende locaties. Van de Beekbergse Tuinen tot Radio Kootwijk, en van theaterzaal tot skateparadijs, het wemelde wederom van de parels in de programmering. Al snel na de start van de kaartverkoop raakte een aantal concerten uitverkocht, en ook de actieve evenementen liepen hard. De Veluvine Fietstocht was zoals elk jaar een daverend succes, maar ook bij nieuwe initiatieven liep het storm: Messiaen in de Vliegtuighangar en de Muzikale Wandelingen op Kroondomein Het Loo zaten snel vol. Directeur Miranda van Drie zei voorafgaand aan het slotconcert afgelopen zondag: ‘We zijn moe en voldaan, maar misschien zelfs wel een overtreffende trap daarvan!’ Desondanks speelt het onvermoeibare orkest onder leiding van Mark Wigglesworth deze week nog ‘even’ verder, op tournee in Roemenië met het indrukwekkende repertoire dat na het slotconcert van de Muziekzomer een staande ovatie teweegbracht. Kortom, de NJO Muziekzomer 2017 was weer een mooi succes om op voort te borduren, zoals altijd met de enthousiaste steun en hulp van Vrienden, vrijwilligers, en alle concertbezoekers. Op naar de Wintertournee! Voor een uitgebreidere terugblik kunt u terecht op de Muziekzomerwebsite.

Komende concerten

De Muziekzomer mag dan nog maar net voorbij zijn, u hoeft niet lang zonder een dosis muziek van het NJO te zitten. Op zaterdag 16 september speelt het Intercontinental Ensemble in de Grote Kerk in Apeldoorn ter ere van een jubileum: het is precies 125 jaar geleden dat de kerk in gebruik genomen werd. Zoiets vier je natuurlijk met muziek! Het concert is vrij toegankelijk. Klik hier voor meer informatie.
Daarnaast staan de vaste verrassingsconcerten weer op het programma in Theater Orpheus! Dit jaar onder de noemer Borrelconcerten. Kom dus gezellig met familie, vrienden, collega’s of buren luisteren naar het talent van de toekomst op de zondagmiddag.

Sponsorcollectief gelanceerd

Afgelopen zondag is het NJO Sponsorcollectief officieel van start gegaan. Voorafgaand aan het feestelijke slotconcert van de NJO Muziekzomer presenteerde NJO-directeur Miranda van Drie het collectief. Door het hele jaar heen spelen de beste musici van Nederlandse en Belgische conservatoria bij het Nationaal Jeugd Orkest de sterren van de hemel. Al deze projecten worden mogelijk gemaakt door een grote groep mensen én bedrijven. De concerten en activiteiten van het NJO bieden een perfecte gelegenheid voor het ontvangen van relaties, het bereiken van potentiële klanten en het aanbieden van bijzondere ervaringen voor relaties, klanten of medewerkers. Het nieuw gelanceerde collectief bestaat vooralsnog uit Boon accountants en belastingadviseurs, autohandelaar en -garage Broekhuis Harderwijk, softwarebedrijf Luminis, Stayokay Apeldoorn en Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel. Bent of kent u iemand die hier ook interesse in heeft? Neem dan gerust contact op met Miranda van Drie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe joint venture met JeugdOrkest Nederland

Het is natuurlijk al lang bekend dat we nauw samenwerken met ons zusterorkest JeugdOrkest Nederland, maar sinds kort kunnen we daar trots aan toevoegen dat we officieel samen verdergaan als joint venture om zo hét opleidingsinstituut voor jonge musici in de leeftijd 14 t/m 26 jaar te worden! Dit gaat gebeuren onder de naam Nationale JeugdOrkesten Nederland, ofwel NJON. Wij verheugen ons erop de samenwerking verder uit te breiden en talent gedurende een langere periode te kunnen begeleiden, zodat onze musici klaargestoomd worden voor een succesvolle professionele loopbaan. Deze Muziekzomer was het JON al te zien in Akoesticum in Ede en in het vernieuwde Musis in Arnhem. We hopen daar in de toekomst natuurlijk vele samenwerkingsconcerten aan toe te voegen!

Meer info: www.njo.nl