Mis klassiek beatbox

Mix van klassiek en beatbox

De combinatie van klassiek en beatbox klinkt misschien een beetje vreemd in de oren. Gaat dat wel samen? Eerder bewees ik samen met beatboxer Bart Voogt (artiestennaam: B-Art) al dat deze mix juist heel goed samengaat. Ik sla zelfs voor de tweede keer de handen ineen met B-Art. Nadat wij in 2019 het Adagio van de 6 Violin Sonatas and Partitas van Bach uitbrachten, gaan we nu aan de slag met het Adagio flebile con sentimento van Paganini’s Vierde vioolconcert.

Mix van klassiek en beatbox

Ik sprak hierover met Bart: “Toen Sanne me vroeg voor dit nieuwe project met een mix van klassiek en beatbox, heb ik meteen ja gezegd. Ik vind het heel tof en het is stoer dat Sanne dit doet. Ze heeft lef!”

Luister hier naar de eerste samenwerking van mij en Bart, met het Adagio van Bach.

Grenzeloze generatie

We breiden de samenwerking uit met operazangeres Imara Thomas, bekend van The Voice of Holland, over wie ik al schreef in mijn vorige blogpost. Met z’n drieën hebben we pianiste Yuxin Li uitgekozen om mee samen te werken. Yuxin komt uit Shanghai en studeert nu aan de Manhatten School of Music in New York City. Met deze samenwerking willen we laten zien hoe grenzeloos de wereld voor Generatie Z is. We gaan namelijk de hele wereld over. Van mijn thuisbasis New York naar Aruba (Imara Thomas), Shanghai (Yuxin Li) en Amsterdam (Bart Voogt).

Anders dan normaal

Bart vervolgde nog: “We nemen op in verschillende studio’s in de hele wereld en wisselen die tracks dan uit. De clicktrack is het enige waar ik me op focus. Over deze track – met metronoom – ga ik beatboxen. Dit is iets heel anders dan wat ik gewend ben. Normaal werkt het namelijk precies andersom: de beatboxer begint en dan komen er steeds meer muzikanten bij. Het kan dus lastig zijn, maar ik denk dat het heel mooi wordt.”

Lees hier over de eerste samenwerking tussen mij en B-Art.

Tekst: Laurine Slingerland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!