Amsterdam Sinfonietta programmeert een nieuwe festival rondom strijkersmuziek - Luister magazine
Amsterdam Sinfonietta. Foto: Marco Borggreve

Nieuw festival rondom strijkersmuziek

De eerste editie van het Sinfonietta String Festival Zeeland vindt plaats op 18 en 19 mei 2019, met vier concerten in Veere en in Middelburg. U zult op dit nieuwe festival alle facetten van het strijkorkest horen, gespeeld door diverse gastsolisten en musici van Amsterdam Sinfonietta. Dit is tevens het ensemble dat het evenement programmeert. Artistiek leider Candida Thompson en gastconcertmeester Anthony Marwood leiden het orkest.

Amsterdam Sinfonietta programmeert een nieuwe festival rondom strijkersmuziek - Luister magazine
Candida Thompson. Foto: Simon van Boxtel

Voor ieder wat wils

Op de zaterdagavond spelen Marwood en Alexander Melnikov twee grote klassiekers: een dubbelconcert voor viool en piano van Mendelssohn en het door Marwood geschreven arrangement van het strijkoctet van Enescu. Zondagochtend is het tijd voor kamermuziek. Klarinettist Annemiek de Bruin (1993) speelt met aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta het Klarinetkwintet van Mozart. De Amsterdam Sinfonietta Solisten sluiten aan met Souvenir de Florence van Tsjaikovski. Zondagmiddag biedt het orkest voor ieder wat wils: van Cello Concertos van Vivaldi en Divertimento van Bartók tot een bijzonder en minder vaak te horen repertoire (muziek voor gitaar en strijkers van De Falla, met gitarist Izhar Elias). Artistiek leider Candida Thompson speelt dan ook solo enkele seizoenen uit de Vier Jaargetijden van Piazzolla.

Terugkerend festival rondom strijkersmuziek

Het Sinfonietta String Festival Zeeland gaat jaarlijks terugkeren in de Grote Kerk van Veere. Amsterdam Sinfonietta is een avontuurlijk ensemble, dat kiest voor een breed repertoire. In volle bezetting is het een meer dan twintigkoppig orkest, dat staand musiceert en zonder dirigent. De Grote Kerk is een prachtige locatie voor het Sinfonietta String Festival. Dit rijksmonument wordt al sinds de jaren negentig benut voor uiteenlopende evenementen en concerten. Sinds 2019 heeft de Grote Kerk Veere een nieuwe bestemming: het dient als nieuw cultuurpodium en festivalhuis voor Zeeland. Ga voor tickets en overige informatie over het festival en over de locatie naar de website van de Grote Kerk Veere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.