Menu Sluiten
Young artist in residence Pieter van Loenen
Pieter van Loenen is de young artist in residence van de NJO Muziekzomer 2018.

NJO Muziekzomer 2018 barst los

Overmorgen begint de NJO Muziekzomer 2018. Tot en met 19 augustus kunt u meer dan 65 concerten bijwonen op verschillende locaties in Gelderland, met uitstapjes naar Amsterdam en Zeist, verzorgd door ruim driehonderd talenten van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). De eerste voorstellingen zijn reeds uitverkocht.

Opera, kamermuziek, dans, muziektheater, symfonieën en muzikale fiets- en wandelroutes: de NJO Muziekzomer kent een gevarieerd programma met tal van hoogtepunten voor een breed publiek. Op vrijdag 3 augustus, overmorgen dus, wordt gestart in het Cultuurkwartier in Apeldoorn. Violist Pieter van Loenen (1993), young artist in residence, licht een tipje van de sluier op van een van zijn programma’s.

Così fan tutte onder regie van Daniël van Klaveren

Ook krijgt het publiek een voorproefje van Così fan tutte. Volgens velen is het Mozarts mooiste opera, hier gezongen door de talenten van de Dutch National Opera Academy. Bezoekers zullen ogen en oren tekortkomen in deze eigentijdse maar toch klassieke versie van Così fan tutte onder regie van Daniël van Klaveren (1983), belooft het NJO. De toeschouwers zitten bovendien midden in het verhaal, letterlijk, want in het Arnhemse Luxor Live zijn verschillende speelplekken rondom het orkest gecreëerd.

Het NJO speelt Prokofjev voor de kleintjes

Nog wat jong voor opera? Geen zorgen. In Assepoester dirigeert Antony Hermus het complete Nationaal Jeugd Orkest in een selectie uit de Cinderella Suites van Sergej Prokofjev. Poppenspeler en theatermaker Rieks Swarte brengt ondertussen zijn tekeningen tot leven middels videoprojecties. Dat doet hij overigens ter plekke. Live dus. Het publiek kan toekijken hoe Assepoester, haar boosaardige stiefzussen en de knappe prins ruziën, romantisch dansen en rijden in de koets.
Er is echter nog meer voor de kleintjes. Wat is de eerste levensbehoefte van pinguïns? Vis? Mispoes. Bananen! Althans, in De Grote Pinguïn en Bananen Show van het Ardemus Kwartet. Ook leuk voor paps en mams en opa en oma trouwens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen