Opera Zuid heeft Ola Mafalaani gestrikt voor A Midsummer Night’s Dream van Benjamin Britten – Luister magazine
Ola Mafalaani. Foto: Reyer Boxem

Ola Mafalaani maakt operadebuut

Opera Zuid heeft toneelregisseur Ola Mafalaani weten te strikken voor de nieuwe productie van Benjamin Britten’s Shakespeare-meesterwerk A Midsummer Night’s Dream. Mafalaani regisseert met deze productie haar eerste opera en is blij dit avontuur bij Opera Zuid aan te gaan.

Grensverleggende voorstellingen

Van 2009 tot eind 2016 werkte Mafalaani als artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel. Ze regisseerde naast klassiekers als Medea en Hamlet ook grensverleggende voorstellingen als La Divina Comedia, Hemel boven Berlijn en Fellini. Met haar toneelversie van de tv-serie Borgen, een theatermarathon van negen uur, creëerde ze iets geheel nieuws en ongebruikelijks, namelijk ‘livebingewatching’. Hiermee slaagde ze er in om een groot aantal bezoekers voor het eerst naar de schouwburg te halen. Zowel voor Opera Zuid als voor Ola Mafalaani is het van groot belang om theater te introduceren bij mensen die nog nooit eerder een voorstelling hebben beleefd.

Elfenkoning en liefdessap

De romantische komedie van Shakespeare beschrijft magische gebeurtenissen in een bos, waar het huwelijk tussen Theseus en amazonekoningin Hippolyta gevierd gaat worden. In dat bos ontaardt een ruzie tussen de elfenkoning Oberon en zijn echtgenote in geknoei met een toversap die iemand stapelverliefd kan maken. Onbedoeld ruilen hierdoor een aantal partners van plaats. Met deze ingrediënten onthult Benjamin Britten in zijn opera de tragische fragiliteit van menselijke relaties.

Bezoek de voorstelling van Ola Mafalaani

De première van deze magische opera A Midsummer Night’s Dream zal plaatsvinden op zondag 17 mei 2020 in het Parktheater te Eindhoven. Houd voor de start van de kaartverkoop de website van Opera Zuid in de gaten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

WIN Bach333!
Het grootste componistenproject in de opnamegeschiedenis