Menu Sluiten

Leeuwarden-Fryslân 2018

Opera, schepen en reuzen in Fryslân

In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018: Culturele Hoofdstad van Europa zette Luister een aantal hoogtepunten voor u op een rijtje. Er is voor ieder wat wils.

Behoren wandelen én beeldende kunst tot uw hobby’s? Into Nature is een tweejaarlijkse route door het Drentse landschap. Onderweg komt u werk tegen van internationaal vermaarde kunstenaars zoals Matthew Day Jackson, David Claerbout, Sarah van Sonsbeeck en Alicja Kwade. Dit jaar is Into Nature van 1 juli tot en met 16 september te zien in de zuidwesthoek van de provincie.

Is locatietheater meer uw ding? Dat kan, want het is uitermate populair. Het fenomeen trekt ieder jaar weer meer bezoekers. Van 7 juli tot en met 18 juli kunt u in recreatiegebied De Groene Ster genieten van de voorstelling Conference of the Birds. Het is de grootste openluchtvoorstelling die Leeuwarden-Fryslân op het programma heeft staan. De Groene Ster bevindt zich aan de oostkant van Leeuwarden. Conference of the Birds is een eclectische mix van muziek, dans, theater en spektakel. Onder leiding van regisseur Guy Weizman van het Noord Nederlands Toneel, gecomponeerd door Sytze Pruiksma en met trompettist Eric Vloeimans.

De Triomfmars uit Aida is wereldberoemd

Opera Spanga heeft speciaal voor Leeuwarden-Fryslân de operaproductie Aida (Verdi) voorzien van een uitgebreid randprogramma. Onderdeel van het randprogramma zijn vier nieuwe triomfmarsen. Ze worden uitgevoerd vóór de voorstellingen van Aida op het operaterrein in Spanga, het ‘Verona van Weststellingwerf’.
De Triomfmars uit Aida is wereldberoemd. Zoals gezegd is die nu aangevuld met nieuwe marsen geschreven door vier verschillende componisten, onder wie de Syrische componist Feras Khouri en Nederlander Monique Krüs. Aida en de extra marsen zijn van 24 juli tot en met 13 augustus te zien in Spanga.

Schip ahoi! Op naar Harlingen. De Friese pittoreske havenstad is dit jaar het toneel van The Tall Ships Races 2018. ’s Werelds grootste traditionele Tall Ships finishen daar op 3 augustus en blijven liggen tot 6 augustus. Rapper Ali B. en singer-songwriter Elske DeWall treden als beste stuurlui op aan wal.

Voor het eerst in de Nederlandse historie zijn de Reuzen van Royal de Luxe hier te bewonderen. De Reuzen van Royal de Luxe…? Ja, het is het grootste straattheater ter wereld en werd al aanschouwd door tientallen miljoenen mensen. Leeuwarden volgt na Berlijn, Liverpool, Parijs, Londen en Lima. En wel op 17, 18 en 19 augustus. De reuzen snurken en laten scheten. Dan weet u dat alvast.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen