Nederlands Kamerkoor zendt in samenwerking met Parmando 24culture alle gezongen psalmen uit - Luister Magazine
Nederlands Kamerkoor. Foto Foppe Schut

Parmando 24culture zendt alle psalmen uit

De cultuurzender Parmando 24culture gooit in het weekend van 29 maart de programmering om en zendt drie dagen lang twaalf concerten van alle honderdvijftig psalmen uit. De liederen zijn gezongen door vier koren uit de wereldtop.

4 koren, 12 concerten en 150 psalmen

Het betreft een samenwerking tussen Parmando 24culture en het Nederlands Kamerkoor. Dit koor nam in 2017 het initiatief om de honderdvijftig psalmen te laten horen in TivoliVredenburg in het kader van Festival Oude Muziek. Samen met drie andere koren, namelijk The Tallis Scholars, The Choir of Trinity Wallstreet en Det Norske Solistkor, verkochten ze de concerten uit. Het bleek een enorm succes. Daarom vinden er in 2020 weer nieuwe concerten plaats. Maar eerst wordt het 29, 30 en 31 maart allemaal integraal uitgezonden op televisie en internet.

Spiegel voor de maatschappij

Volgens het Nederlands Kamerkoor kunnen de liederen nog steeds dienen als spiegel voor onze maatschappij. Het universeel menselijke aspect van de liederen wordt dan ook benadrukt. Diverse kenners hebben in het speciale e-magazine van Parmando 24culture hun visie op de psalmen gegeven. Lees de interviews met onder meer schrijver Oek de Jong en Nederlands Kamerkoor-directeur Tido Visser via de link van Parmando.

Kijk Parmando 24culture

Parmando 24culture is een digitale cultuurzender die u kunt ontvangen via de apps en in het aanbod van Ziggo, KPN, Telfort en XS4all. De zender is ook te streamen, onder andere via Youtube.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen