De Nederlandse pianist Joep Beving ontving een gouden plaat met Prehension (2017) – Luister Magazine
Joep Beving met zijn gouden plaat. Foto: Eva Wertheimer

Pianist Joep Beving ontvangt gouden plaat

Vorige week dinsdag ontving de Nederlandse pianist Joep Beving een gouden plaat voor Prehension (2017). Het is het tweede deel van zijn trilogie die hij afgelopen maand afsloot met het uitbrengen van Henosis.

Goudomrand concert

Het was de avond dat de Ajacieden hun uitwedstrijd tegen de Spurs speelden toen Beving een concert gaf in het Concertgebouw. Dit concert bleek goudomrand, want na afloop kreeg de pianist een gouden plaat van Simon Reinink overhandigd. Het album Prehension verscheen in 2017 en is inmiddels miljoenen keren beluisterd. De Nederlandse Joep Beving kan zich daarmee rekenen tot een van de meest gestreamde pianisten ter wereld. Zijn luisteraars komen uit alle windstreken: van de VS tot Japen en van Australië tot Mexico.

Zoektocht naar jezelf

Voor Luister 739 werd Beving geïnterviewd. Daarin leest u dat zijn nieuwste album Henosis een heel ander werk is dan zijn vorige platen. Over de trilogie vertelt hij in het interview het volgende: “Solipsism was een introverte, persoonlijke plaat over het menselijke verlangen naar verbinding. Het zoeken naar een waarheid die voor ons allemaal geldt. Prehension gaat al meer over de wereld om ons heen, over de zoektocht naar iets ‘eigens’ in de samenleving van nu. Hoe vinden we vrede in deze wereld, met zijn doorgeslagen individualisme en consumptie? Op de hoes staat een vrouw, naakt, liggend op een hellend vlak, een symbool voor mijn zorgen over de wereld. En nu is er dan Henosis, over loskomen van het ego, het vinden van een nieuwe eenheid en een wij-denken waarnaar we terug zullen moeten. Die zoektocht begint op Henosis waar hij ook in werkelijkheid zal moeten beginnen: bij jezelf. Henosis is de reis naar een betere versie van jezelf.”

Solo clubtour van Joep Beving

Na vier succesvolle shows met Cappella Amsterdam, Echo Collective en Maarten Vos kondigt Joep Beving nu een solo clubtour aan. In december dit jaar speelt hij een aantal intieme solo shows in Den Haag, Maastricht, Eindhoven, Groningen en Zwolle. De kaartverkoop is afgelopen vrijdag gestart. Kijk op de website van Joep Beving voor data en tickets.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen