Ragazze Quartet
Ragazze Quartet tijdens September Me in theater Flint in Amersfoort.

(On)sterfelijk zijn met Ragazze Quartet

Zowel de feestelijke als melancholische kant van (on)sterfelijkheid naar voren laten komen. Dát is waar deze editie van September Me om draait. Het festival wordt geopend door het Ragazze Quartet en het Franse strijkkwartet Quatuor Voce, dat de afgelopen jaren al verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte. Het programma bestaat verder uit een twaalftal concerten en voorstellingen, met als hoofdthema ‘(on)sterfelijkheid’.

Ragazze Quartet speelt Strijkkwartet nr. 2 van Morton Feldman

Zo is er een eigen versie van de feest- en herdenkingsdag Día de Muertos (‘Dag van de Doden’) – naar het feest in Latijns-Amerika waarmee overleden dierbaren worden herdacht – met hapjes, drankjes en livemuziek. Tijdens het nachtconcert Sleepless in September spelen de dames van het Ragazze Quartet het ruim vijf uur (!) durende Strijkkwartet nr. 2 van Morton Feldman. Daarnaast staan optredens van onder anderen Martijn Cornet, Rosanne Philippens en Vera Beths op het programma.

Ragazze Quartet heeft vier albums uitgebracht

Het Ragazze Quartet bestaat uit Rosa Arnold en Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello). In 2011 studeerden ze af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) en in 2013 wonnen ze de Kersjesprijs, een prijs die wordt uitgereikt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. Het Ragazze Quartet heeft tot dusver vier albums uitgebracht, waarvan het meest recente, Spiegel, in 2017 uitkwam.

September Me vindt dit jaar van 21 tot 23 september plaats in theater Flint in Amersfoort.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen