CD 25_733

Recensie BIZET – Les pêcheurs de perles

BIZET
Les pêcheurs de perles
Julie Fuchs (Leïla), Cyrille Dubois (Nadir), Florian Sempey (Zurga), Luc Bertin-Hugault (Nourabad), Les Cris de Paris, Orchestre National de Lille o.l.v. Alexandre Bloch
Pentatone PTC 5186 685 • DDD-109’
Waardering: 8

Hoewel het duet Au fond du temple saint altijd een hit is geweest, was Les pêcheurs de perles, de opera waaruit het duet afkomstig is, beslist niet altijd zo populair. Men vond het verhaal maar niks, de muziek te zoetig en het werk was zeker niet van het niveau van die andere opera van Georges Bizet: Carmen. Maar de laatste jaren is er een kentering ontstaan, onder meer omdat bepaalde gevierde zangers interesse voor het werk kregen en nu zijn de Parelvissers alomtegenwoordig zowel in scenische als in concertante uitvoeringen. En dus ook in deze nieuwe opname, gerealiseerd met een jong Frans ensemble. Ze is gebaseerd op de versie uit 2014, gerealiseerd door Hugh Macdonald die gepoogd heeft de originele partituur zo goed mogelijk te reconstrueren. Na de dood van Bizet is die inderdaad meer dan eens weinig respectvol aangepast en jarenlang als dusdanig uitgevoerd. Dus kun je hier de oren spitsen.

Wilt u de complete recensie lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

0/5 (0 Reviews)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen