CD 34_733

Recensie ELGAR – Cello concerto, Piano Quintet

ELGAR
Cello concerto, Piano Quintet
Marie-Elisabeth Hecker (cello), Carolin Widmann, David Mc- Carroll (viool), Pauline Sachse (alt­viool), Martin Helmchen (piano), Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Edo de Waart
ALPHA 283 • DDD-70’
Waardering: 8

Degene die verantwoordelijk is voor de hoesfoto zou eigenlijk voor de rechtbank gesleept moeten worden. Niet alleen vanwege het ‘plagiaat’ (de celliste Marie-Elisabeth Hecker is gestileerd naar de beroemde foto van Jacqueline du Pré), maar ook – of misschien voornamelijk – vanwege de schade die hij daarmee de celliste berokkent. Want of ze het wil of niet ze wordt onmiddellijk aan de vergelijkingstafel naast haar grote voorgangsters gelegd en probeer daaruit te ontsnappen! Tegen iconen valt niet te vechten en dat, terwijl Hecker genoeg heeft te vertellen. Of ze minder, beter of net zo goed speelt als Du Pré laat ik in het midden, het doet er niet toe, het is gewoon anders.

Wilt u de complete recensie lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen