CD 29_727

Recensie HASSE – Attilio Regolo

HASSE
Attilio Regolo
Axel Köhler (Regolo), Markus Schäfer (Manlius), Marina Borst (Attilia, Tochter Regolos) e.a., Cappella Sagittariana Dresden o.l.v. Frieder Bernius
Profil Medien PH07035 • 3CD-169’
Waardering: 6

In mei 1997 voerde Cappella Sagittariana Dresden Attilio Regolo uit, vlakbij de locatie van de première in 1750. Deze uitvoering is nu op cd uitgebracht. Marcus Atilius Regulus komt na vijf jaar krijgsgevangenschap in Carthago terug in Rome. Hij wordt geacht de Romeinen een vredesvoorstel te doen, maar de trotse ex-consul weet de regering ervan te overtuigen de poot stijf te houden. Volgens de overlevering is hij bij terugkeer in Carthago in een ton met spijkers van de berg afgerold. Dat – en de ontreddering van zijn kinderen – geeft de opera een wrange bijsmaak. De begeleidende boekjes stellen teleur: er staan fouten in en het lastige literaire libretto van Metastasio is alleen in het Duits vertaald. Het orkest levert een behoorlijk constante doch matte kwaliteit en alle zangers hebben hun schittermomenten. Markus Schäfer (Manlius) en Carmen Fuggiss (Barce) vallen op. Schäfer door zijn bijzonder expressieve recitatief en karakter, Fuggiss door haar heldere en virtuoze aria’s. Het geheel is helaas niet echt overtuigend.
Didi de Pooter

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen