CD 40_718

Recensie W.A. MOZART – Le nozze di Figaro

W.A. MOZART
Le nozze di Figaro
met o.a. Thomas Hampson (Conte), Sonya Yoncheva (Contessa), Luca Pisaroni (Figaro), Christiane Karg (Susanna), Anne Sofie von Otter (Marcellina), Rolando Villazon (Basilio), Vocalensemble Rastatt, Chamber Orchestra of Europe o.l.v. Yannick Nézet-Séguin
Deutsche Grammophon 4795945 • DDD-2.54’
Waardering: 8
Luister 718 – September/Oktober 2016

Dit is de volgende schakel in de Mozart-cyclus van DG onder leiding van Yannick Nézet-Séguin en met tenor Rolando Villazon. Die heeft na zijn stemcrisis Mozart ontdekt, maar of hij daar nu de ideale zanger voor is, valt te betwijfelen. Zelfs in de kleine partij van Basilio, die wel zijn meestal geknipte aria in het vierde bedrijf mag zingen, kan je moeilijk van een goed klinkende vertolking spreken. Komisch talent heeft hij wel zoals blijkt uit de reactie van het publiek in het Festspielhaus van Baden-Baden waar de opname in juli 2015 gebeurde, maar dat volstaat niet. Yannick Nézet-Séguin laat een sprankelende, vinnige en mooi gearticuleerde Mozart horen en het Chamber Orchestra of Europe volgt hem daarin prima. Samen met de zangers slaagt hij erin een levendige uitvoering met de nodige dramatische intensiteit te creëren. Luca Pisaroni zet een alerte, sonore Figaro neer. Christiane Karg is zijn kordate Susanna met wat scherpe sopraan die echter mooi openbloeit in ‘Deh, vieni non tardar’. Sonya Yoncheva geeft haar melancholische Contessa Almaviva haar romige, expressieve sopraan maar Thomas Hampsons stem schijnt heel wat aan kleur en kracht ingeboet te hebben. Hij blijft echter een Conte Almaviva met allure. De ensembles klinken homogeen en de klankbalans is prima.
Erna Metdepenninghen

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

0/5 (0 Reviews)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen