Dag van de Romantische Muziek
32e editie Dag van de Romantische Muziek in Het Park bij de Euromast.

Romantische muziek uit alle windstreken

De Dag van de Romantische Muziek viert zondag 19 augustus tussen 12.00 en 21.00 uur zijn 32e editie in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Het festival biedt een podium aan jong, aanstormend en vaak nog onbekend talent.

Al in 1854 was dit de locatie van een klassiek muziekfestival, waar de Hongaarse componist en pianist Franz Liszt optrad. Het Park is door de Nederlandse architect Jan David Zocher in idyllische stijl ontworpen, dus het is een perfect decor voor romantische muziek. Het programma van het oudste muziekfestival van Rotterdam wordt gepresenteerd op drie grote podia en twee vaste locaties in Het Park: Het Heerenhuys en Parqiet. Bezoekers kunnen kennismaken met muziek uit alle windstreken. Van Franse chansons, flamenco, fado en tango tot en met balkanmuziek, jazz, Afrikaanse klanken en natuurlijk klassiek. Op de locatie in Het Groen is er een kinderprogramma met workshops met afsluiting door Club Classique, een netwerk van jonge musici.

Romantische muziek met onbekende en bekende namen

Op het programma staan optredens van jong, onbekend talent en enkele bekende namen. Een greep uit het klassieke muziekprogramma: pianoduo Airaudo & Robles, DoelenEnsemble, Vivezza Trio, accordeoniste Sofie de Klerk, gitarist Jur Vermijs, pianisten Ying Ying Su en Lieselotte van Tol, violisten Svetlana Pilipenko en Elodie Fargeot, saxofoonkwartet Syrène, contrabassist Dominic Seldis en de Rotterdamse band Coal Harbour, die verschillende muziekstijlen combineert. De Dag van de Romantische Muziek wordt afgesloten door de klassieke muziek-dj Mr. Van Walsh.

Dag van de Romantische Muziek gaat met de tijd mee

De Dag van de Romantische Muziek, dat de laatste drie decennia is uitgegroeid tot een festival van betekenis in Rotterdam, gaat met de tijd mee. Er is dit jaar een picknickveld voor mensen die hun eigen eten en drinken meenemen. Bovendien zijn er nieuwe samenwerkingen met partners in en rond Het Park en in de wereld van de klassieke muziek, zoals de Berlijnse streamingdienst Idagio, muziekcentrum Batavierhuis, Heerenhuyskamerconcerten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dat is vertegenwoordigd met virtual reality en een Luisterstoel.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen