De jonge en talentvolle violiste Sanne Zwikker is blogger voor Luister en speelt op de GenZ Tour - Luister magazine

Sanne komt met haar GenZ Tour naar Nederland

De Nederlands – Amerikaanse violiste Sanne staat met haar GenZ Tour in augustus in het Muiderslot in Muiden, de Ruïnekerk in Bergen en het TAQA Theater De Vest in Alkmaar als onderdeel van The International Holland Music Sessions (TIHMS). Kaarten voor de concerten zijn vanaf 1 juli te koop via de website van TIHMS.

GenZ Tour

In de eerste helft van 2019 zijn vier singles van mij verschenen op streamingsdiensten. Deze klassieke meesterwerken speel ik nu live gedurende mijn GenZ Tour voor mijn fans in Nederland. De naam GenZ Tour verwijst naar Generation Z, de jonge generatie tussen 8 en 24 jaar. De meesterwerken die ik speel hebben zoveel emotie en passie die aansluit bij de tijd waarin wij als jonge generatie opgroeien in een omgeving met continue veranderingen.

Ik heb heel erg veel zin in deze GenZ Tour, ik vind het altijd heel leuk om in Nederland te zijn en samen te werken met Nederlandse musici. Ik werk voor de tour samen met The International Holland Music Sessions (TIHMS) tijdens hun Summer Academy & Festival. Jonge talenten van over de hele wereld komen naar Nederland om mee te doen aan dit programma, waarin masterclasses worden gegeven door twaalf verschillende topmusici. Achter de schermen zal ik in masterclasses samenwerken met professor Krzysztof Wegrzyn. Deze Poolse violist geeft masterclasses over de hele wereld, is jaren concertmeester geweest van de Hannover State Opera and Philarmonic Orchestra en is professor aan de University of Music and Drama Hannover. Daarnaast heeft hij de Hannover International Joseph Joachim Violin Competition opgericht, waar hij nu actief is als artistiek directeur. Ik kijk er enorm naar uit om met hem te werken.

Concertervaringen opdoen

De Summer Academy & Festival is het voornaamste evenement van The International Holland Music Sessions (TIHMS). TIHMS is in 1988 opgericht op initiatief van het Conservatorium in Alkmaar. Het is sindsdien uitgegroeid tot een volledig instituut waarbij jonge talenten een podium geboden wordt. Perry Reitsma, directeur van TIHMS: “Het doel van de Summer Academy & Festival is om talenten die een solocarrière ambiëren concertervaring aan te bieden. Honderden muzikanten van over de hele wereld geven zich op voor dit programma, waarna een selectie plaatsvindt.” Het evenement vormt een goede opstap voor het verdere verloop van hun carrière. In het verleden hebben bijvoorbeeld Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Viersen en Maria Milstein aan het programma van TIHMS deelgenomen.

Internationale muzikale talenten

Tijdens de Summer Academy & Festival komen meer dan 100 muzikale talenten vanuit alle werelddelen naar Nederland om in vijf weken ruim 150 concerten te geven. Reitsma: “Dit jaar bestaan we 30 jaar en zal er een speciale dag plaatsvinden op zaterdag 24 augustus: ‘Klassiek voor iedereen’. Dan willen we op een laagdrempelige manier nieuw, nog onbekend publiek in contact brengen met klassieke muziek.” Na de zomer volgt een selectie voor een concertserie in Nederland en daarna nog een selectie voor een serie van concerten in Het Concertgebouw en andere internationale podia. Per seizoen zullen 25 à 30 veelbelovende musici deze laatstgenoemde programma’s volgen. Bij deze programma’s hoort ook een educatieve tour langs scholen in het voortgezet onderwijs.

Ik zal in totaal drie soloconcerten geven in Nederland:

Woensdag 14 augustus 2019 | Muiderslot, Muiden

Zaterdag 17 augustus 2019 | Ruïnekerk, Bergen

Zaterdag 24 augustus 2019 | TAQA Theater De Vest, Alkmaar (Klassiek voor iedereen)

 

Programma:

Felix Mendelssohn | Violin Concerto in e minor

Edouard Lalo | Symphonie Espagnole

Johann Sebastian Bach | Sonata for solo violin No. 1 in g minor

Max Bruch | Violin Concerto in g minor

Fritz Kreisler | Praeludium and Allegro

 

Kaarten voor de concerten zijn vanaf 1 juli te koop via www.tihms.com/concerten.

 

Tekst: Laurine Slingerland

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!