Sanne Zwikker en Imara Thomas geven Paganini's vioolconcert een modern randje - Luister magazine over klassieke muziek

Paganini’s vioolconcert, maar dan modern

De geruchten deden al even de ronde, maar sinds deze week is het officieel: ik duik samen met operazangeres Imara Thomas de studio in. Sopraan Imara zingt een variatie op de vioolpartij van Paganini’s Vierde vioolconcert en ik speel de begeleiding.

Een moderne versie van Paganini’s vioolconcert

Voor deze interpretatie van Paganini’s meesterwerk breng ik opnieuw verschillende muziekstijlen samen op een internationaal niveau. Ik vind het spannend om aan de slag te gaan met een moderne versie van het vioolconcert. Samenwerken met de getalenteerde Imara is fantastisch.

Imara Thomas is bekend als operazangers bij de Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf, ze trad al op in het Concertgebouw in Amsterdam en maakte naam met haar versie van Skyfall tijdens The Blind Auditions van The Voice of Holland. De basis voor Imara’s carrière werd gelegd tijdens haar jeugd in Amsterdam, waar ze met haar Arubaanse familie woonde.

Van r&b een aria

Imara vertelde mij: “Wij maakten thuis altijd muziek. Als kind werd ik meteen achter een piano gezet. Mijn eerste speelgoed was een muziekinstrument. Muzikaliteit zit echt in ons bloed. Ik maakte toen al vaak de switch tussen klassieke zang en andere muziekstijlen. Ik draaide alles om, dan maakte ik bijvoorbeeld van r&b een aria. Het begon als een grappig spelletje, maar nu doe ik het nog steeds. Dit vioolconcert interpreteer ik als operazangeres. Vanwege de hoge melodie voer ik het uit met een klassieke zangstem.”

Benieuwd met wie ik al eerder de studio in dook? Lees erover in deze blog.

Tekst: Laurine Slingerland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!