Sanne Zwikker Bach

Sanne Zwikker: uitvoering van Bach bij Curtis Institute

In haar vorige blog las je dat Sanne Zwikker studeerde en optrad aan het befaamde Curtis Conservatorium. Nu is er weer nieuws uit Philadelphia. Sanne is genomineerd met haar primeur van de Allemande van Bach.

Nieuwe muziek

“Er is afgelopen weken namelijk heel wat nieuwe muziek uitgebracht door het beroemde Curtis Institute in Philadephia. Curtis trakteerde haar volgers met de nominatie voor mijn primeur van Bach’s Allemande, van de 1st Partita.

Curtis Institute of Music

Het Curtis Institute of Music is een conservatorium in Philadelphia. In 1924 richtte Mary Louise Curtis Bok deze school op. Dit conservatorium kent enorm hoge toegangseisen en heeft daarom het laagste toelatingspercentage ter wereld. Er zijn dan ook nooit meer dan 150-170 studenten. Het instituut leidt veelal orkestmusici op, maar staat ook open voor solokunstenaars en componisten. Onder anderen de componist Nino Rota, wereldberoemd door zijn muziek van The Godfather, studeerde aan het Curtis Institute.

Sanne Zwikker speelt solowerk van Bach

Ik ben ontzettend blij met Curtis’ nominatie voor mijn optreden van solowerk van Bach voor viool, de Allemande. Bij Curtis zijn veel goede jonge musici en het is een eer om door Curtis genomineerd te worden.”

De uitvoering van Sanne Zwikker van de Allemande van Bach primeerde tijdens het Curtis’ Summerfest. Beluister deze prachtige uitvoering van Bach’s Allemande hierboven.

 

5/5 - (76 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen