Curtis Conservatorium

Vioolconcert bij het Curtis Conservatorium

Deze zomer treed ik op en studeer ik bij het beroemde Curtis Conservatorium. Ik kijk ontzettend uit naar mijn optreden van het Saint Saens vioolconcert no. 3 in B minor, een volledig vioolconcert in drie delen. Op Curtis studeer ik wederom samen met internationale jonge topmusici. Ik treed op met vrienden waarmee ik eerder heb gewerkt in New York, Boston, Florida, Virginia, en Nederland.

Competitief Curtis Conservatorium

Curtis is werelds hoogst aangeschreven conservatorium. Het staat bekend als instituut voor extreem begaafde musici op het hoogste professionele niveau. Het is uitzonderlijk competitief: slechts drie procent wordt toegelaten. Het uitzonderlijke hoogstaande technische niveau van Curtis alumni is terug te vinden bij prijswinnaars van Pulitzer Prizes, Guggenheim Fellowships, Queen Elizabeth competitie en Avery Fisher Awards. Spraakmakende voorbeelden van Curtis’ alumni zijn Karina Canellakis, Hillary Hahn, Xiao Wang, Lila Josefowicz en Ray Chen.

Corona opent onverwachte kansen voor GenZ

Natuurlijk werken we deze zomer met de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus, maar het is onderhand in de muziekwereld een geaccepteerde nieuwe standaard om zo veel mogelijk online samen te werken. De snel op elkaar volgende innovatieve technieken maken het mogelijk om klassieke optredens te delen via social media. Het is een fantastische kans om deze zomer optredens te geven aan GenZ. Die heeft toch al de voorkeur om klassieke concerten te beluisteren op een smartphone in plaats van in de concerthal.

Bekijk de optredens en video’s van het Curtis Conservatorium via deze link

5/5 - (64 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen