Tanglewood Festival

Tanglewood Festival met Sanne Zwikker

Het toonaangevende Tanglewood Festival 2021 verwelkomt concertgangers deze zomer met in-person optredens, nadat het muziekfestival vorig jaar was gecanceld vanwege de coronapandemie. Een van ‘s werelds bekendste zomermuziekfestivals (én het zomerverblijf van het Boston Symphony Orchestra sinds 1937) vindt plaats in de prachtige Berkshire Hills, tussen Stockbridge en Lenox, Massachusetts. Het Tanglewood Festival trekt zo’n 340.000 bezoekers. Dit jaar is het van 9 juli tot en met 16 augustus en treden onder anderen Anne-Sophie Mutter, Yo-Yo Ma, Joshua Bell en dirigente Karina Canellakis op.

“Tanglewood Festival stond hoog op mijn lijst”

“Dit is mijn eerste keer dat ik speel op het Tanglewood Festival. Ik kijk er ontzettend naar uit, helemaal omdat ik deze zomer nog steeds niet lange vluchten durf te maken, zoals vliegen naar Nederland. Tanglewood stond altijd hoog op mijn lijst en ik ben absoluut opgewonden om hier voor het eerst op te treden.”

Gedurende het Tanglewood Festival zal ik voor het eerst met Sergej Prokofjevs Vioolconcert nr. 1 in D majeur, op. 19 optreden. Het is een “insanely happy” en “insanely evil” stuk, gecomponeerd in 1917, en het is uitdagend om het muzikaal over te brengen. Prokofjev begon te werken aan zijn concert in 1915, terwijl hij in de voormalige Sovjet-Unie woonde. Het wordt gezien als provocerend voor zijn tijd, en omdat het uitbrengen van een dergelijk werk riskant was, wordt Prokofjevs Tweede vioolconcert, dat meer conventioneel is, gezien als een goedmakertje.

Ook speel ik Saint-Saëns’ Vioolconcert nr. 3 in B mineur, op. 61. Het is een ‘macho’ werk en mijn recente uitvoering met pianist Alexis Zingale is hieronder te beluisteren.

5/5 - (52 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen