Sanne Zwikker in de Ruïnekerk in Bergen, NH

Mendelssohn vanuit de Ruïnekerk

Streaming live vanuit de vijftiende-eeuwse Ruïnekerk in Bergen in Noord-Holland. Het fenomenale optreden van violiste Sanne Zwikker van Mendelssohns volledige Vioolconcert in e klein met pianist Vital Stahievitch.

Hier kunt u het optreden nogmaals bekijken:

Een International Holland Music Sessions-familieconcert voor jong en oud, waarbij Sanne op haar dertienjarige leeftijd gemakkelijk de verbinding zoekt met haar leeftijdsgenoten in de concertzaal en online. De zaal van de Ruïnekerk in het Noord-Hollandse Bergen werd op deze vroege zaterdagochtend live, online gestreamd en bezocht door publiek uit alle windstreken. Een sterke nieuwe aanpak om Gen-Z (de jongeren geboren na december 2000) te bereiken met deze adembenemende uitvoering van Mendelssohns Vioolconcert in e klein, op. 64.

Een overvloed aan kleur en romantisch geluid

Felix Mendelssohns Vioolconcert in e klein is een sensationeel werk in drie delen, dat attaca wordt gespeeld (zonder korte pauzes). Violiste Sanne Zwikker en pianist Vital Stahievitch voelden elkaar op het podium feilloos aan en zaten duidelijk op dezelfde emotionele golflengte.

Het eerste deel is een extatische opening van het concert, die Sanne met volle overtuiging speelt. Na de eerste virtuoze solopassages van de viool speelt pianist Vital het thema in e klein, wat zorgt voor een overvloed aan kleur en romantisch geluid. Na de warmte en diepgang van het tweede deel is het levendige, snelle tempo van het derde deel een prachtige weerspiegeling van de indrukwekkend snelle passages van de solisten. De talrijke interacties tussen pianist en violiste zijn kenmerkend voor dit derde deel, dat een geweldig samenspel is tussen correpetitor en soliste. Het publiek dankte de virtuozen met een uitbundige ovatie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!