Andantino quasi allegretto

Sanne Zwikker: Derde vioolconcert van Saint-Saëns

Luister primeert mijn uitvoering van Charles Camille Saint-Saëns’ Derde vioolconcert. Ik treed op met de Amerikaanse pianiste Alexis Zingale. Ik vertelde afgelopen zomer al dat ik het Vioolconcert no. 3 in b minor wilde opnemen, maar de coronacrisis verstoorde mijn plannen.

Saint-Saëns’ Derde vioolconcert

Vanwege de coronacrisis hebben we een lange tijd moeten zoeken naar een locatie waar de akoestiek goed genoeg is om de uitvoering van Charles Camille Saint-Saëns’ vioolconcert op te kunnen nemen. Zo’n locatie is de Lyme Art Gallery in Old Lyme, een uur rijden van New York City, waar ik woon. De galerij is gebouwd in 1917, wat erg ver terug in de tijd gaat voor Amerikaanse begrippen, op het landgoed van Kapitein Robert Griswold. Onder andere door het glazen dak wat voor perfect daglicht zorgt, leent het gebouw zich perfect als opnamestudio.

Samenwerken met Xiao Wang en Alexis Zingale

De afgelopen maanden heb ik aan dit geweldige vioolconcert gewerkt met maestro Xiao Wang, winnaar van de Szigeti International Violin Competition in 2012, de Koningin Elisabethwedstrijd en de Seoul International Music Competition in 2015. Zijn definitie van perfectie is extreem hoog. Dat maakt het fantastisch om met hem aan dit vioolconcert te mogen werken. Ik heb het werk opgenomen met pianiste Alexis Zingale. Het was geweldig om met Alexis te werken, omdat zij helemaal één is het met Vioolconcert no. 3 in b minor van Saint-Saëns. We voelen elkaar goed aan en dat komt onder andere doordat ik sinds mijn vierde al met haar samenspeel. Op YouTube is het eerste deel van het volledige optreden van de drie delen geplaatst.

Benieuwd naar meer verhalen over Sanne Zwikker in New York? Lees hier over haar ervaringen op het Curtis Conservatorium.

 

5/5 - (94 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen