Kraftwerk Mitte
Kraftwerk Mitte Dresden. Foto: Oliver Killig/Dresden Marketing Board

Staatsoperette Dresden in Kraftwerk Mitte

Advertorial Marketing Dresden

Vier jaar muziek in een oude elektriciteitscentrale Kraftwerk Mitte. Het centrum voor het nieuwe theaterdistrict van Dresden.

Extravagante operettes, wervelende musicals, grandioze revues en vermakelijke komische opera’s brengen glitter en glamour naar de bühne van de Staatsoperette. Een veelzijdig ensemble van solozangers en -zangeressen, ballet, koor en orkest die alles uit de kast halen. Het uitgebreide repertoire van de traditionele Dresdener Staatsoperette omvat populaire operetteklassiekers, bijvoorbeeld Die lustige Witwe en Frau Luna. Maar ook op het gebied van musicals heeft de Staatsoperette genoeg te bieden. Het programma bestaat uit beroemde werken, zoals My Fair Lady en Sondheims Follies, evenals Rodgers’ en Hammersteins Cinderella. Daarnaast maken vrolijke opera’s zoals Die Zauberflöte en De vrolijke vrouwtjes van Windsor standaard deel uit van het brede aanbod aan voorstellingen.

Staatsoperette Dresden
De nieuwe zaal in Staatsoperette Dresden in Kraftwerk Mitte. Foto: Michael Schmidt

Muziek op een bijzondere locatie: Kraftwerk Mitte

Sinds december 2016 zorgt de Staatsoperette voor onvergetelijke theatermomenten in een bijzondere omgeving – de oude elektriciteitscentrale Kraftwerk Mitte: de Staatsoperette treedt op te midden van indrukwekkend gerestaureerde industriële architectuur. Op het terrein van de voormalige warmtekrachtcentrale in de binnenstad is een spectaculair theatercomplex ontstaan dat de monumentaal beschermde baksteengebouwen op ingenieuze wijze combineert met moderne functionaliteit. De zaal maakt indruk door zijn optimale akoestiek. De oplopende rijen bieden vanaf elke zitplaats uitstekend zicht op het toneel. Een gevarieerd culinair aanbod vormt de finishing touch voor een gezellig theateravondje.=

Staatsoperette Dresden
Foto: Michael R. Hennig. www.visit-dresden.travel

Lange geschiedenis van Staatsoperette Dresden

Dresden kan terugblikken op een rijke geschiedenis van zijn muziektheater. In 1667 werd het eerste operagebouw in Dresden geopend. Zijn opvolger, de Semperoper, is een van de mooiste en bekendste ter wereld. De lichte muze heeft een bijna net zo lange traditie. Hiervoor zijn in de negentiende eeuw drie grote theaters ontstaan die op 13 februari 1945 werden verwoest. Meteen na de oorlog vormden hun ensembles op particulier initiatief de Staatsoperette die tegenwoordig wordt gesteund door de stad Dresden. Na zestig jaar van tijdelijke voorzieningen heeft de Staatsoperette in Kraftwerk Mitte een architectonisch interessante, waardige nieuwe locatie gekregen.

Ook het Theater Junge Generation heeft een plek gevonden in het voormalige elektriciteitscentralecomplex. Daarnaast vind je er onder andere een energiemuseum, een bioscoop, repetitieruimtes voor de Hochschule für Musik Carl Maria von Weber en het Heinrich-Schütz-Konservatorium, expositieruimtes en restaurants in een unieke ambiance. In de komende jaren zal ook de Puppentheatersammlung hier een museum openen. En zo is het westelijke deel van het oude stadscentrum van Dresden een nieuw cultuurdistrict geworden.

Websites voor meer informatie:

Ontdek het muziekland Duitsland op www.germany.travel

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!