Menu Sluiten

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Succesvol Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Op 1 juli eindigde het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht. De vijftiende editie trok ruim zesduizend bezoekers. Dat laat de organisatie trots weten. De 27-jarige celliste Harriet Krijgh stond voor de tweede keer aan het roer van het festival.

Zondagavond werd afgesloten met een première. In de Hertz-zaal van het Utrechtse poppodium TivoliVredenburg bracht harpist Remy van Kesteren een nieuw stuk ten gehore. Het stuk werd door Van Kesteren geschreven in vijf dagen, in opdracht van het Internationaal Kamermuziek Festival. Praktisch alle festivalmusici gaven acte de présence in de Hertz. Onder meer Harriet Krijgh, Simone Lamsma, Nikki Chooi, Emmanuel Tjeknavorian en het Signum Saxophone Quartet stonden naast Van Kesteren op het podium.

Het openingsconcert op 28 juni werd door Krijgh zelf verzorgd. Samen met haar vrienden speelde ze Beethovens meest geliefde Pianotrio en een Strijksextet van Johannes Brahms. Daarop volgde een Late Night Concert in de Cloud Nine-zaal, helemaal boven in TivoliVredenburg. Het Signum Saxophone Quartet, accordeonist Martynas Levickis en mandolinespeler Avi Avital presenteerden een avond van volksmelodieën.

In 2019 vindt het Internationaal Kamermuziek Festival plaats van 26 t/m 30 juni

Op donderdag vond de actie plaats in de Nicolaïkerk en Geertekerk. Daar werd Winterreise van Schubert opgevoerd door bariton Benjamin Appl en pianist Stefan Vladar.
De dag erna, op vrijdag, werden de Cellosuites van Bach in de Michaëlskapel in de Domtoren uitgevoerd door cellist Alexander Warenberg. ’s Avonds vond er een samenwerking plaats tussen de broers Jussen en de slagwerkers Alexej Gerassimez en Simone Rubio. Tezamen lieten ze Bartóks Sonate voor twee piano’s en slagwerk klinken.

De zogeheten ‘Wandelconcerten’ vonden plaats op de zaterdag. Men liep onder meer langs Sonnenborgh, Bartholomeus Gasthuis en Paushuize en werd getrakteerd op lunch. Op zondag vond een tweede première plaats: het Familieconcert De boom met het oor. De voorstelling van het Signum Saxophone Quartet en vertelster Maartje Stokkers werd in beeld gebracht door Rosa van der Vijver, een zandkunstenares.

Het Internationaal Kamermuziek Festival werd gehouden op meerdere bijzondere locaties in Utrecht en de musici waren dagelijks live te horen op NPO Radio 4 (Muzieksalon van Luister-columnist Hans Haffmans). Volgend jaar zal het festival plaatsvinden van 26 tot en met 30 juni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen