Menu Sluiten

Omniversum

The Royal Opera in Omniversum

Het Omniversum met haar indrukwekkende koepelscherm vertoonde begin dit jaar al vier opera’s van The Royal Opera. Wegens groot succes van deze serie Opera in Omniversum staan komende tijd wederom producties van het bekende operagezelschap op het programma in Den Haag. Dit keer maar liefst vijf én live vanuit Londen. Met onder andere onze eigen sopraan Eva-Maria Westbroek.

Tragisch liefdesverhaal vol verlangens en geheimzinnigheid

Afgelopen seizoen vlogen de kaarten over de toonbank: alle voorstellingen werden uitverkocht. Daarom staan ook voor 2018/2019 vijf opera’s gepland om te vertonen in het Zuid-Hollandse filmtheater. Dit jaar wordt op zondag 28 oktober aangevangen met Die Walküre: het tweede deel van Wagners mythologische magnum opus Der Ring des Nibelungen.

Dinsdag 22 januari 2019 volgt Tsjaikovski’s The Queen of Spades, een tragisch liefdesverhaal vol verlangens en geheimzinnigheid met de Nederlandse Eva-Maria Westbroek in de rol van Liza. Een week later, op woensdag 30 januari, wordt Verdi’s La Traviata opgevoerd: het noodlottig verhaal van de courtisane die uit hartstocht haar leven volledig omgooit, met in de hoofdrollen Charles Castronovo, Ermonela Jaho en Plácido Domingo.

Parade van weelderige kostuums en historische decors

Verdi’s La Forza Del Destino, een veelbewogen opera over geliefden en familiestrijd met sterren Anna Netrebko en Jonas Kaufmann als Leonora en Don Alvaro, staat gepland voor dinsdag 2 april volgend voorjaar. Op dinsdag 30 april 2019 sluit de reeks af met Gounods Faust; een voorstelling over het leven en geluk. In deze laatste voorstelling vertolkt Michael Fabiano de rol van de gelukzoekende Faust en is Erwin Schrott te zien als de duivelse Méphistophélès, aan wie Faust zijn ziel verkoopt.

Antonio Pappano, Antonello Manacorda en Dan Ettinger hebben afwisselend leiding over het muzikale spektakel. Wie graag de parade van weelderige kostuums en historische decors beleeft en de meeslepende verhalen van dichtbij meemaakt, kan los: de kaartverkoop voor Opera in Omniversum is inmiddels gestart.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen