Rosa Ensemble op Operadagen Rotterdam

Tweede editie GALA! van de Operadagen Rotterdam

Dit jaar presenteert Operadagen Rotterdam voor de tweede maal GALA! Het Oude Luxor Theater staat op dinsdag 22 mei volledig in het teken van opera en muziektheater. Van over de hele wereld komen artiesten en theatermakers naar Rotterdam.

Tevens vindt op GALA! de uitreiking van de Operadagen Awards 2018 plaats. De prijzen zijn bedoeld voor opera- en theatermakers die een bijzondere bijdrage aan de kunsten hebben geleverd. Dit jaar vallen Wende Snijders, Ariah Lester (Lester Arias), Lisa Verbelen, Meral Polat en het Rosa Ensemble (op de foto) in de prijzen. Thom Luz uit Zwitserland krijgt ook een award. De Duitse Nederlander Sven Ratzke, wiens nieuwe album Homme Fatale op 11 mei verschijnt, verzorgt de presentatie en zal ook optreden.

Ook start op GALA! het internationale professionalsprogramma van Opera Europa. Het talent van GALA! krijgt zo de mogelijkheid om op internationaal vlak door te groeien.

Het thema van dit jaar is ‘Heldenmoed’

De voorstelling The Secret Diary Of Nora Plain – met onder meer Nora Fischer en het Ragazze Quartet – vindt aansluitend plaats op GALA! In 2017 won zowel de zangeres als de groep een Operadagen Award. The Secret Diary Of Nora Plain is een moderne liedcyclus met als basisingrediënten privacy, paranoia en erotiek. De muziek is van Morris Kliphuis en de teksten zijn van singer-songwriter Lucky Fonz III.

Operadagen Rotterdam (18-27 mei) is een internationaal opera- en muziektheaterfestival met avontuurlijke nieuwe producties van jonge vernieuwers. Van 2017 tot en met 2020 presenteert Operadagen Rotterdam Lost & Found. Hierin worden verhalen verteld over het verleggen van grenzen en het zoeken naar identiteit. Dit jaar is het thema ‘Heldenmoed’.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen