Opera op de parade, credits Joost Milde
Opera op de parade, credits Joost Milde

Volop opera in ’s-Hertogenbosch

Waarom uw aria beperken tot de badkamer wanneer het ook midden op de Parade in ’s-Hertogenbosch kan? Binnenkort vindt de allereerste Opera Sing Along plaats in de Brabantse hoofdstad, kort na het evenement Opera op de Parade.

Un Ballo in Maschera van Verdi

Eerst wordt op woensdag 27 juni (aanvang om 20:00 uur) de opera Un Ballo in Maschera (Een Gemaskerd Bal) van Verdi opgevoerd, tot stand gebracht door Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade. Een opera over de moord op de Zweedse koning Gustav III in 1972, dit jaar eveneens in theaters in Eindhoven, Breda en Tilburg te zien. Houdt u wel van een culinair uitje? Bij Theater aan de Parade kunt u terecht voor het vooraf reserveren van stoelen, hapjes en wijn om uw muzikale avond compleet te maken.

Meezingfeest met Marco Bakker en Laetitia Gerards

De opera is kosteloos op het Bossche plein te bezoeken, net als de première van de Opera Sing Along die dit jaar daarna plaatsvindt. Liefhebbers die hier graag aan meedoen zijn op vrijdag 29 mei vanaf 20:30 uur van harte welkom op de Parade om samen in te zingen: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Om 21:30 uur barst het meezingfeest los onder begeleiding van philharmonie zuidnederland, Brabant Koor en zangers en zangeressen als Marco Bakker, Laetitia Gerards en Leona Philippo. Bekende operastukken van Verdi, Mozart, Bizet en Puccini zijn te horen op deze bijzondere avond. Toch liever thuis zingen of later het spektakel terugkijken? Omroep Brabant zendt het evenement live uit en het geheel wordt vastgelegd door Omroep Max voor NPO 2. Regisseur David Grifhorst (bekend van onder andere The Passion) zal hiervoor de Opera Sing Along ook tot een visuele belevenis maken.

Beelden: Joost Milde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen