Meliora: altijd beter

Violist Sanne Zwikker maakt zich op voor een studie aan de Eastman School of Music. Ze krijgt les van de befaamde Oleh Krysa en Mikhail Kopelman. Op het menu staat onder andere Glazoenov’s vioolconcert. In dit blog vertelt ze over de start van haar Amerikaanse avontuur.

Met als bijnaam ‘King David’, is David Oistrakh één van de beste violisten ooit. Zijn opgenomen uitvoeringen van concerten met werk van Beethoven, Shostakovich, Brahms, Prokofjev en Khachaturian zijn bijzonder erfgoed van de lp-era. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn bundel van 17 CD’s, uitgebracht door EMI (nu Warner), vandaag de dag nog steeds wordt verkocht. Naast een legendarische performer, was Oistrakh ook een zeer succesvolle docent. Tot zijn beste en meest bekende studenten hoort Oleh Krysa. Oleh Krysa, zelf een geroemde solist, kamermuzikant en docent, is professor aan de faculteit van de prestigieuze Eastman School of Music (ESM). Een faculteit waar ook de bekende violist Mikhail Kopelman deel van uitmaakt. Dit najaar begin ik mijn studie aan de Eastman School of Music (ESM) met docenten Oleh Krsya en Mikhail Kopelman om te werken aan onder andere Glazoenov’s vioolconcert.

Studeren met de grote masters

De Verenigde Staten kent een reeks van wereldbekende conservatoria en muziekscholen, waaronder Manhattan School of Music, Curtis, Eastman School of Music, Peabody en Juilliard. Voor jonge musici zijn leraar en instituut van grote invloed op een succesvolle loopbaan. Het is dan ook zeer competitief om uitgekozen te worden om met één van de grote kopstukken in de klassieke muziek te studeren. Een selectieproces waarbij slechts 3 tot 11 procent het uiteindelijk redt.

Eat Sleep Music

Eat Sleep Music (ESM) is de reputatie van de Eastman School of Music (ESM) in de muziekwereld. Alumni maken deel uit van alle grote orkesten van Amerika, waaronder Los Angeles Philharmonic, Boston Symphony, Cincinnati Symphony, Pittsburgh Symphony, Chicago Symphony en New York Philharmonic. ESM wordt wel gezien als het meest gewilde conservatorium voor professionele, klassieke musici in de VS. Een instituut met als slogan: ‘Meliora’ – altijd beter.

5/5 - (40 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen