Brabant Koor: Reflections on Our Time

Brabant Koor reflecteert op onze tijd

Brabant Koor voert in april 2022 A Child of Our Time van Michael Tippett op. Het zelden live te horen koorwerk maakt deel uit van Reflections on Our Time, een initiatief in samenwerking met Fontys waarmee het koor een brug slaat tussen de concertzaal en het onderwijs. Rond de thematiek van het koorwerk worden nieuwe creaties geschapen.

Na de succesvolle eerste editie van Reflections (on Gilgamesh) in januari 2020 is er nu een opvolger: Reflections on Our Time. Tijdens deze tweede editie staat het koorwerk A Child of Our Time van de Britse componist Michael Tippet centraal. Het oratorium is een aanklacht tegen oorlog en geweld, maar registreert ook de worsteling tussen goed en kwaad. Tippett schreef het werk in de periode 1939-1941. In A Child of Our Time benadrukt de componist de dramatische gebeurtenissen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit de ervaringen van onderdrukte volkeren.

Diepgaande reflectie

A Child of Our Time is het uitgangspunt voor een diepgaande reflectie die leidt tot nieuwe composities, een theatervoorstelling, een onderwijsprogramma in middelbare scholen in Tilburg en Eindhoven, én een slotconcert in beide steden. Brabant Koor werkt hiervoor samen met Fontys en weet zo een verbindende brug te slaan tussen de concertzaal, muziekinnovatie, onderwijs en een breed publiek. Tijdens het afsluitende concert van Reflections wordt elk deel van A Child of Our Time voorafgegaan door nieuwe composities die muzikale bespiegelingen vormen op het oorspronkelijke koorwerk.

Concertprogramma

Het slotconcert van Reflections on Our Time vindt op donderdag 21 april om 20 uur plaats in Muziekgebouw Eindhoven en op vrijdag 22 april om 20 uur in Concertzaal Tilburg. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website van Brabant Koor. Het concertprogramma ziet er als volgt uit: twee wereldpremières van compositiestudenten van de Fontys Academy of Music and Performing Arts, in samenwerking met componist Anthony Fiumara en uitgevoerd door Brabant Koor onder leiding van Fontys-studenten koor/orkestdirectie; en A Child of Our Time van Michael Tippett, uitgevoerd door Brabant Koor, Kamerata Zuid, sopraan Maartje Rammeloo, alt Florieke Beelen, tenor Jan-Willem Schaafsma en bas Raoul Steffani onder leiding van dirigent Louis Buskens.

4.7/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen