Menu Sluiten

Campagne Klassiek voor jou
Campagne Klassiek voor jou met Nora Fischer (foto: Sarah Wijzenbeek).

Campagne Klassiek voor jou

Klassieke muziek staat in november volop in de schijnwerpers in de campagne Klassiek voor jou. De hele maand zijn er acties en geven mensen van divers pluimage antwoord op de vraag: wat betekent klassiek voor jou?

De Nederlandse zangeres Nora Fischer (1987) maakte speciaal voor de campagne Klassiek voor jou een cd met de titel FOLK. Het album – met liederen van Bartók en Ravel – is alleen tijdens de campagneperiode in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar. Iedereen die tijdens de campagne twintig euro besteedt aan werk van deelnemende artiesten, krijgt de nagelnieuwe cd van Nora Fischer er gratis bij.

Klassieke muziek toegankelijker maken

De campagne Klassiek voor jou – die als doel heeft je muzikale wereld te vergroten en meer mensen op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met klassieke muziek – start op vrijdag 26 oktober. Méér dan de helft van de ruim tweehonderd actietitels (op cd, dvd of lp) is gedurende de campagne in prijs verlaagd. Hierbij zitten niet de minste artiesten, want al hun albums die verschenen op de gerenommeerde labels Deutsche Grammophon en Decca maken deel uit van Klassiek voor jou. Denk bijvoorbeeld aan Cecilia Bartoli, door velen beschouwd als de grootste mezzosopraan van de laatste decennia. De Romeinse grootheid Bartoli brengt in november overigens een nieuw Vivaldi-album uit waaraan Luister uitgebreid aandacht gaat besteden. Of wat te denken van de Nederlandse pianobroers Arthur en Lucas Jussen?
Een verdere greep uit het aanbod varieert van de IJslandse componist Ólafur Arnalds, de Russische klavierkunstenaar Daniil Trifonov, de wereldberoemde pianoambassadeur Lang Lang, de geliefde multitasker Max Richter en onze meestervioliste Janine Jansen.

Nora Fischer trapt de campagne Klassiek voor jou feestelijk af

De campagne Klassiek voor jou trapt op donderdagavond 25 oktober feestelijk af in de Q-Factory in Amsterdam. Met optredens van Nora Fischer, die enkele liederen van FOLK zal zingen, cellist Peter Gregson en het Cello Octet Amsterdam.
De leukste, mooiste en ontroerendste antwoorden op de vraag ‘Wat betekent klassiek voor jou?’ zullen later als filmpje of in gedrukte vorm verschijnen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen