Drift in Carré
Kunstwerk Ego van Studio Drift voor opera L'Orfeo van Nederlandse Reisopera. Foto: Ossip van Duivenbode

Kunstwerk uit opera L’Orfeo tentoongesteld

Het Koninklijk Theater Carré opent van 17 tot en met 20 juni 2021 de deuren voor Drift in Carré, een unieke samenwerking met het Amsterdams kunstenaarsduo Studio Drift. Bezoekers kunnen er vier dagen lang de bewegende sculptuur Ego uit de opera L’Orfeo bewonderen.

L’Orfeo door Reisopera

Aan het begin van 2020 voerde de Nederlandse Reisopera de opera L’Orfeo van Monteverdi op, een coproductie met muziek- en theatergezelschap Opera2Day, regisseuse Monique Wagemakers, choreografe Nanine Linning, kostuumontwerpster Marlou Breuls en kunstenaarscollectief Studio Drift. Noem de opera gerust een Gesamtkunstwerk.

Kunstwerk Ego

Het bewegende kunstwerk Ego van Studio Drift had een dubbele functie in de opera. Het was zowel een decorstuk als een tegenspeler voor de acteurs. Geïnspireerd door de coproductie en de unieke sculptuur organiseert Carré samen met Studio Drift van 17 tot en met 20 juni de unieke ervaring Drift in Carré, waarbij ze samen met de Reisopera de synergie tussen theater en beeldende kunst onderzoeken.

Nieuw publiek

Bart van Meijl, interim-directeur van de Reisopera is opgetogen over de bijzondere samenwerking. “Door middel van samenwerking met innovatieve partners van buiten de podiumkunsten willen wij de kunstvorm opera vernieuwen en verrijken. De opera L’Orfeo was een productie die begin 2020 uitverkochte zalen trok en lovende kritieken kreeg. We zijn blij dat het schitterende kunstwerk Ego uit deze voorstelling straks voor een heel nieuw publiek te zien en te beleven is.”

Inspirerende samenwerking

Vier dagen lang is Carré het decor voor een ontdekkingstocht door het theater en zijn backstage, waar werken van Studio Drift en kunstenaar Nino Gontcharova tentoongesteld worden. De tentoonstellingen worden ondersteund door muziek van harpiste Lavinia Meijer en muziekproducer Yan. Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: “Carré brengt makers samen, binnen de podiumkunsten maar ook vanuit andere kunstdisciplines. Hoe mooi is het om de ruimtes in ons pand letterlijk open te stellen voor deze inspirerende samenwerking van makers.”

Opera L’Orfeo gemist of herbekijken? Bekijk hier de opname.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen