NPO Radio 4 wordt Radio Klassiek

NPO Radio 4 wordt NPO Klassiek

NPO Klassiek. Zo zal NPO Radio 4 vanaf 1 januari 2023 heten. De zender breidt zijn aanbod uit en wordt een platform voor klassieke muziek dat zowel radio, podcasts, liveconcerten, video’s, muzieknieuws als speellijsten aanbiedt.

“We introduceren NPO Klassiek om de vindbaarheid en de herkenbaarheid van de zender te vergroten”, licht Simone Meijer, zendermanager NPO Radio 4, toe. “Hierin schuilt ook onze ambitie om een gids te zijn voor iedereen die meer wil ontdekken op het gebied van klassieke muziek. We bouwen hard aan een platform waarmee we een rijk aanbod creëren voor iedereen die van klassieke muziek houdt of het wil leren kennen en waarmee we ook de culturele sector omarmen en alle aandacht geven die deze verdient. Natuurlijk blijven de vertrouwde programma’s gewoon te horen op onze zender.”

Inspirerend aanbod van NPO Klassiek

NPO Klassiek wil inspelen op de actualiteit van het (Nederlandse) muziekleven en steeds de beste uitvoeringen tot bij de luisteraar brengen. Herkenbaar en verrassend, dat moeten de radioprogramma’s zijn volgens Meijer. “Met name overdag presenteren we een aangenaam en inspirerend aanbod voor een breed publiek. In de avonden en weekenden houden we ruimte voor verdiepende, avontuurlijke programmering, waarbij klassieke muziek altijd het uitgangspunt is.” Speciaal voor iedereen die meer wil weten over klassieke muziek, presenteert NPO Klassiek vanaf 2023 een on demand portfolio van podcasts, speellijsten en concerten.

De ochtend in een nieuw jasje

Een van die gloednieuwe podcasts is Klassiek Inside, waarin pianist Jacobus den Herder en presentator Niels Heithuis het laatste nieuws uit de klassiekemuziekwereld bespreken. Ook nieuw – of dan toch de naam en de presentator: De Ochtend, met Andrea van Pol. Van maandag tot en met donderdag presenteert ze van zeven tot negen uur het ochtendprogramma op NPO Klassiek.

Kerstconcert blijft

Het jaarlijkse NPO Radio 4 Kerstconcert blijft bestaan. Ook dit jaar geniet de radioluisteraar op kerstavond 24 december mee van een sfeervol kerstprogramma, live vanuit de Jakobikerk in Utrecht. Uitvoerders van dienst zijn het Groot Omroepkoor en een ensemble uit het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Ed Spanjaard.

4.7/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen