CD 10_726

Recensie DIVERSEN – 5 [five] (werken van Campo, J.S. Bach, Sieg, Prima, Ahlert, Schein, Ward, Lully, de Boismortier)

DIVERSEN
5 [five] (werken van Campo, J.S. Bach, Sieg, Prima, Ahlert, Schein, Ward, Lully, de Boismortier)
Flanders Recorder Quartet: Bart spanhove, Joris Van Goethem, Paul van Ley, Tom Beets, Pieter Campo m.m.v. Saskia Coolen (blokfluiten)
Aeolus -10276 • SACD-64’
Waardering: 10
Luister 726 – September/Oktober 2017

Als er een genre is dat zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld dan is het dat voor blokfluitenensemble. Deze opname door het Flanders Recorder Quartet biedt een dwarsdoorsnede van de gevarieerde literatuur voor deze veelzijdige bezetting. Oud, nieuw, gloednieuw en bewerkt, de blokfluit is op een heerlijke manier uitgevlogen en beheerst alle muziekstijlen. Ze zijn met z’n vijven, de Nederlandse topblokfluitiste Saskia Coolen is toegevoegd aan het Vlaamse kwartet, en ze spelen de sterren van de hemel. Een polyfone Fantasie van John Ward, barokke dansen van Lully, een Praeludium en Fuga van Bach niet te vergeten en last but not least de intrigerende, knap op de orgelachtige klank van de fluiten geschreven nieuwe werken van Campo en Sieg … een smaakvollere en meer volledige kijk op wat de blokfluit vermag is nauwelijks mogelijk. Het spel van de musici is zo mooi als het repertoire. De onderlinge afstemming, de zuiverheid, de rust, de schoonheid van de klank, het zeer hoge technische niveau, gekoppeld aan de bijzonder welluidende klank van de ruimte, maken van deze uitgave een pareltje om te koesteren.
Marjolijn Sengers

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen