Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht met artistiek leider en violiste Janine Jansen.
Foto: Majanka Fotografie

20 jaar Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht vult de laatste dagen van het jaar met muziek in kleine bezetting en op het allerhoogste niveau. Voor deze jubileumeditie nodigt artistiek leider en violiste Janine Jansen internationale kamermusici uit in Utrecht voor een divers repertoire.

In TivoliVredenburg en op andere bijzondere locaties in Utrecht weerklinkt tussen 27 en 30 december 2023 kamermuziek. Van vroegklassiek en barok tot minder bekende twintigste-eeuwse en hedendaagse composities. Voor de twintigste editie van het Internationaal Kamermuziekfestival  Utrecht pakt artistiek leider Janine Jansen uit met een lijst van bekende namen. Onder anderen pianist Denis Kozhukhin, violisten Boris Brovtsyn en Clara-Jumi Kang, altviolisten Amihai Grosz en Timothy Ridout tekenen present.

Vaste waarden van IKFU

Op het programma van het IKFU 2023 prijkt met stip de wereldpremière van Poème élégiaque voor soloviool & strijkkwartet & piano, op. 95 van Richard Dubugnon. De Frans-Zwitserse componist creëerde dit werk voor soloviool (Janine Jansen), piano en strijkkwartet ter ere van deze lustrumeditie. Daarnaast mogen de vaste onderdelen niet ontbreken: Verborgen Juwelen, Wandelconcerten, Bibliothekentour (4+) en Appeltaartconcerten. In de New Generation Artists Academy worden de grootste muzikale talenten van dit moment gecoacht door violiste Janine Jansen. Op de slotdag van het festival presenteren zij zich voor het publiek.

Programma en tickets: kamermuziekfestival.nl

3.7/5 - (6 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen